Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík po francouzsku

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 024 kJ /
245 kcal
Bílkoviny7,00 g
Tuky1,20 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 40 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy45,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králičí díly osolíme, opepříme, stejně, jako plátky bůčku. Cibuli nakrájíme na kolečka cca 1/2 cm. Krok 2: Na dno pekáče poklademe bůček, přidáme 3 bobkové listy a několik hřebíčků. Pak na vše navršíme kolečka cibule, abychom bůček téměř zakryli. Cibuli mírně osolíme a poklademe několika plátky másla. Na cibuli položíme díly z králíka a opět navršíme cibuli, kterou osolíme a dáme na ni plátky másla. Krok 3: Maso mírně podlijeme, přiklopíme a pečeme cca 1 a 1/2 hodiny na 180°C v předehřáté troubě. Krok 4: Po této době odkryjeme a pečeme tak dlouho-zhruba ještě 1/2 hodiny, až cibule zezlátne. Nezapomínáme během dopékání maso podlévat výpekem.

Zveřejněno 4. 1. 2013

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-internet.

Vynikající, nesuchá, šťavnatá příprava králíka. Já jsem pochopitelně nedělala oběd z celého králíka, ale jen ze dvou dílů. Recept však píšu pro 4 osoby a kdo máte tu možnost, vyzkoušejte. Já jsem včera dostala domácího králíčka a tak jsem hned vyzkoušela recept, který mám dlouho uložený. Je tady jen malinko podobný Králík cibulář od Bahuly, ale domnívám se, že stejný není v žádném případě. Jako přílohu jsem zvolila..http://www.toprecepty.cz/recept/8214-chlupate-kned...od Mirky. Tímto bych jí chtěla moc poděkovat, měly obrovský úspěch:-).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík po francouzsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w7XJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík po francouzsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w7XJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Eliza:;-) bude mi ctí a národním svátkem!;-)

Jóó, tak to můžu...Snad nezapomenu a příští ušák bude podle Tebe:-p:yes:

tož hezký francouzák:-p;-):yes::yes:

No kdybych měla králíka, klidně vyzkouším. Tato úprava bude velmi dobrá:-p:yes:

aisha:No, já ten bůček nejedla;-), ale je pravda, že celému pokrmu dá šmrnc. Taky jsem tam dala jen kousíšek, mělo ho být kilo!:-D

:-p:-):yes:

Ja mam vzdy s kralikem spojene prazdniny u babicky..tam se snad i snidal..:-D:-D..s buckem a cibuli se delaval take, je to velka dobrota..dala bych si..:yes::yes:.. ovsem dnes uz bez toho bucku..

Angel 666: Já děkuji za pochvalu, A kdybys měla třeba hodně..Orlováááá!:-D :-D :-D-(myslím králíků):-8

Králík na cibuli je u nás nejoblíbenější příprava králíka, ale tenhle s tím kouskem bůčku a hlavně s kořením, to budu muset vyzkoušet, jen co dorostou další králíci do potřebné velikosti (zatím vypadají jako zakrslí králíčci na hraní :-D :-D).
Díky za další výbornou inspiraci :-K, recept si hned schovávám!

Jani, mňamka, ta předposlední fotka je nej a superka, tam ta stehna vypadají wow:-p:-:yes::-K

:-p:-p:-p:yes:

Pěkný králíček:yes::yes:

Bibinka: Jééé, já jsem byla tak ráda, že se mne kámoška zeptala, jestli chci králíka:-8, že jsem se tě zapoměla i zeptat..Sorýýý!!:-D:-D

jarka skrobakova: Já jsem ho tam nějak necítila, ale nááádherně to vonělo po celém bytě;-)

moc fajn recept, hřebíček jsem ještě nezkoušela na králíka, ale proč nééé? Mám na něho chuť :-p :yes::yes::-K:-))

Jana Remkova:Jani, že bys mi dala kus králíka to né, ale dělat mi chutě to jó:-O Máš 9.boda:yes:

nofrona::-D:-D:yes::yes:

Jana Remkova:no kuře je to;-):-D:-D

Díky, holky, byl fakt skvělý. Já jsem si k tomu dala 2 kupky kysaného zelíčka. Jedno červené, jedno bílé;-)

nofrona: ptáka?:-D

Jani moc pěkný recept na králíčka:-p;-):yes:

krásný ušáček:-8:-p Jani,
děláš mi chutě,
na zítra už mám ale naloženého ptáka:-S,
tak ukládám a posílám bod:yes::yes:

:-p:-p:-p:yes:,to je něco pro mě,miluji cibuli a proto si ukládám :yes::yes::yes:

To byla určitě dobrota:yes:

Já také peču králíka s bůčkem, chuť výpeku je mnohm lepší. Hřebíček jsem ještě nezkoušela, do rýže ho dávám běžně, tak proč ne sem. Až bude králík, vyzkouším:yes:

Recept vypadá výborně. O víkendu určitě vyzkouším.:-):yes:

Tématické fráze:
králík po francouzku, jak připravit králíka, příprava kralika, kralik po francousku, králík recepty, recept na králíka po francouzku, recepty z králíka domácího, králík po francouzky, králík cibulář, recepty jak připravit králíka, kralik priprava, králík po francouzku recepty, kralik recept, králík na cibuli, recept na kralika, recepty z králíka, králík pofrancouzsku, co vše se dá uvařit z kralika, králík po francozsku, recepty z králičího masa po francouzku

Suroviny:
králík, bůček vepřový, cibule, máslo, bobkový list, koření hřebíček, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu