Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srnčí v pomerančové omáčce

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 533 kJ /
367 kcal
Bílkoviny1,61 g
Tuky0,53 g
Vláknina6,27 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy86,89 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kýtu osolíme a dusíme vcelku, aby se nám nerozpadala. Na cibulku, kterou jsme osmažili do sklovita na másle (oleji), položíme tu prosolenou kýtu. Dusíme dost dlouho, nebo použijeme pomalý hrnec, kdo ho má. Během dušení přidáme šťávu z půlky citronu, šťávu z celého pomeranče a vnitřky bez kůží dáme k masu, 4 kolečka pomeranče si necháme a vydusíme je ke konci procesu, do PH můžeme kolečka dát hned na cibuli. Krok 2: Doladíme chuť cukrem, solí, pomerančovou a citronovou šťávou-chutě musí být vyvážené, pak je to ono! Ke konci si rozpustíme solamyl ve vodě, zalijeme šťávu a necháme převařením zahustit. Krok 3: Vody použijeme tolik, kolik chceme mít šťávy/omáčky a doladíme, kýtu si vyndáme na prkýnko a nakrájíme maso na porce, které dáváme rovnou na talíř a zaléváme pomerančovou omáčkou, můžeme ozdobit kolečkem z pomeranče.

Zveřejněno 4. 1. 2013

Poznámka autorky Bibinka

Dělala jsem v PH, ale dá se to běžně dusit na sporáku. Tato mana je jednoduchá, záleží jen na vyváženosti surovin a když se nám to povede, hodně si pochutnáme a i ty slupky z pomeranče tam mají svoje chuťové plus, proto pomeranče neloupáme!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí v pomerančové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zY1r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí v pomerančové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zY1r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Tuhle pochutinu bych si Bibinko také nechala líbít:-K:-p:yes:

Teda Bibi, s pomerančem jsem srnčí nezkoušela, když říkáš, že je to dobré, tak ti věřím. Srnčí je masový dortík:yes::yes:

:-p:yes::-p:yes:

Krásně to vypadá!! :yes:

Já si to asi vyfotím, abych věděla, jak vypadá srnčí, kéž bych ho někdy někde objevila, slyšla jsem o něm samé dobré věci, máš to krásné Jani:-K:-p:yes:

:-p:yes::yes:

rebeka: Rebíčku, to je škoda, je to MOC dobré masíko, ale brzy ho mít taky nebudu a zdroj není;-):-(

krásný recept, to bych si hned dala Bibi:yes::yes::-p

srnčí jsem nejedla, ani nepamatuju:-//
ta druhá fotka je moc pěkná:-K určitě to bylo MLASK;-):-p:yes:

Kombinace srnčího masa a pomerančové omáčky je výborná.:yes::-p Krásný recept.

Mńam..:-p To je zase masíčko, hmmm:-*

Tématické fráze:
pomerančová omáčka k masu, pomerančová omáčka, srnci na pomerancich, omáčka ze srnce, srnčí na svestka, srnčí omáčky, srnčí omáčka, srnčí s pomerančem, omacka k srncimu masu, omáčka ze srnčího masa, srnčí maso recepty, omacka z pomerancu recepty, srnci s pomerančovou omáčkou, pomeranč omáčka, srnčí maso ve sladké omáčce, srnčí maso v omáčce, pomerančový omáčka

Suroviny:
maso srnčí, cibule, citron, cukr, solamyl, máslo, sůl

Přidat fotografie receptu