Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík pečený na zázvoru

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nofrona

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 835 kJ /
1 156 kcal
Bílkoviny5,25 g
Tuky126,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,40 g
Sůl6,00 g
Sacharidy0,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka den předem umyjeme, naporcujeme a prošpikujene anglickou slaninou nakrájenou na hranolky. Zázvor si oloupeme a nastrouháme na jemno. Porce králíka osolíme, potřeme zázvorem (přidala jsem ještě 1kg sušeného) a uložíme do misky, uzavřeme a necháme do druhého dne v lednici. Krok 2: Cibulku si očistíme, nakrájíme na hrubo. Dáme do pekáče, poklademe porcemi králíka. Podlejeme vodou, asi do třetiny výšky masa. Krok 3: Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C hodinu pod poklicí. Přeléváme výpekem a doléváme vodu. Ještě 15-20 minut dopečeme bez poklice.

Zveřejněno 7. 1. 2013

Poznámka autorky nofrona

Jako přílohu jsem podávala bramborovou kaši s česnekem, přelitou výpekem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík pečený na zázvoru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j6xz

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík pečený na zázvoru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j6xz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (39)

Tereza Blazkova:Děkuji za komentář a moc hezkou fotku. Jsem ráda, že chutnal:-).

Moc dobrá úprava králíka :yes:. Sice nebyl naložený přes noc, ale jenom asi dvě hodinky před pečením, zapomněla jsem ho vytáhnout z mrazáku :-(, ale i tak byl moc dobrý :-). Letí Ti bodík a fotka, pokud se Ti bude alespoň trošku líbit ;-).

Hoj, králíka dělám s kouskem uzenyho bůčku a česneku;-);-):-p

MajkaM:Jsem ráda že chutnalo:-)

Nikdy jsem zázvor v kuchyni nepoužívala. Včera jsem dělala tohoto králíka, přidala jsem dle Severinky sušené houby a bylo to úžasné.:-p:yes:

Ivana Ch:Jsem ráda, že chutnalo:-)

Králík už je uppečený a i snědený, bylo to mooc dobrý.:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

Králík už je potřený zázvorem, pod ním cibule, zítra dodám podle severinky sušený houby, které pro změnu podle Andrei nejdříve lehce osmahnu na tuku a pak dám pod maso.

Kadlik:Díky a jsem ráda, že sis pochutnal:-)

včera jsem dělal, můžu vřele doporučit! jen jsem ho položil na šest nasekaných cibulí.. a ta chuť se zázvorem je opravdu moc zajímavá, rozhodně tohle nebylo naposled!!!:yes:

To určitě vyzkouším, asi to bude pěkná mňamka.

Králík a zázvor - moc dobrá kombinace :yes::yes:

děkuji všem za milé komentáře:-K:-):-)

Králíka na zázvoru jsem ještě nikdy nedělala. Asi proto, že ho maminka v kuchyni nepoužívala-to jsou ty návyky z dospívání. Až bude králík, vyzkouším:yes:

Pěkné:yes:.

Tématické fráze:
králík na zázvoru, pečený králík na zázvoru, pečený králík, pečený králík se zázvorem, králík recepty, zajíc na zázvoru, recept králík na zázvoru, zázvor v kuchyni, pečen králík, králik zázvor, králík pecený na ze zázvoru, králik na na zázvoru, králík se zázvorem, zazvor na peceneho kralika, králik s anglickou slaninou a zázvorem, králík pečený na zázvoru, kralik houby zázvor, kralík na čerstvém zázvoru, recepty králík na zázvoru, kralik na zazvoru recepty

Suroviny:
králík, slanina anglická, cibulka, zázvor čerstvý, sůl, voda

Přidat fotografie receptu