Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naložené kachna maso

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sindynka

Snadný

Doba přípravy 2880 min Doba přípravy: 2880 min

2880 min (2880 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 576 kJ /
616 kcal
Bílkoviny11,30 g
Tuky13,28 g
Vláknina3,26 g
Cholesterol 426 mg
Sodík 4,30 g
Sůl10,37 g
Sacharidy111,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na nudličky, na jeden den namočíme do mléka (z důvodu zbavení zápachu, komu nevadí, může hned do koření, mně vadil). Druhý den vyndáme maso z mléka, necháme okapat. Krok 2: Všechno koření odměříme po lžičkách do skleničky a důkladně promícháme (lžičky koření musí být rovné.) Krok 3: Maso dáme do mísy, zalijeme medem a postupně smícháme s kořením. Krok 4: Sojovou omáčku a solamyl smícháme se žloutky a nalejeme do misky k masu, vše důkladně promícháme, necháme odležet v chladu nejlépe do druhého dne. Krok 5: Smažíme na oleji (nejlépe olivovém). Krok 6: Z lednice maso vyndáme tak 3 hodiny před smažením, aby maso nedostalo teplotní šok, nutno pořádně rozpálit pánev, zprudka opečeme, aby maso zůstalo šťavnaté, (nejedná se tedy o křupavou, ale suchou kachnu, jako mají v asijských bistrech). Krok 7: Když je maso téměř hotové, přidáme asijsou směs a osmahneme společně (nejlepší je wok pánev, maso ke konci smažení na okraji a na středu zeleninu).

Zveřejněno 8. 1. 2013

Poznámka autorky sindynka

Jako příloha se hodí nejlépe hranolky, rýže, nebo jen chleba

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Naložené kachna maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n6BD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Naložené kachna maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n6BD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Anna Kocikova: Nám také ne,ale s tím tygrem,jsem to přehnala "slovensky je s měkkým "i"! Chybička se vloudí,když najednou píšu ve třech jazycích ! :-//

Recetík se mi moc líbí:-p:yes::-K
U nás biskup letí tím správným směrem;-):-D:-Da masíčko nám"nesmrdí":yes:

dekuju, biskupa sem urizla... (na celý kachně, dělala sem to z celý, ale stejně z toho zbudou jen prsa a ty biskupa nemaj,/ale ja mam proste hodne citlivej nosik a minule pritel upek kachnu /to teda asi biskupa nechal, to nevim, jako dobry to bylo, ale skoro s kolickem na nose/...rikam,komu ten "smradík" nevadí, může zkrátit o jeden den tím, že to nebude dávat do mlíka...

vynikající recept:yes::yes:

Pěkný recept:yes:.

to musí být opravdu úžasné:yes::-D

spagetka:Já ti teda nevím ! Samé dobroty , to bych nemohla nepapat,nemohu si pomoct ,když vidím, nebo cítím čerstvé maso .... no cóó, asi jsem křížena s tigrem:-!:-D

Pajaja: Tak já si dodnes na svém čichu zakládala,ale vidím,že jsou zde i jemnější nosíčky ! :-// Já vždycky uřežu biskup,tam jsou tukové žlázy,kterými si kachna maže peříčka a je to! Potom už jenom voní!
Tvuj přítel se má,že ji muže zbaštit celou! :-D

Veronika.Hrozna: Verčo, mně kachna taky moc nevoní, to je asi na každém. Ráda ji upeču příteli, ale já ji právě kvůli tomu specifickému "zápachu" nejím. :-S

Veronika.Hrozna: no, mám kamarádku, které nevoní nejen kachny, ale ani krůty, slepice a určitě je má čerstvé, protože je chová. Asi je to na každém....

Já také vítam ,ale myslím,že čerstvá kachna voní/teda mně/ ! Rozhodně,
nepáchne ! To už by musela být zkažená !

Syndinko, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti tu líbilo;-):-K
recept vypadá skvěle a ty máš 3.boda:yes:

Hm, to může být dobré :-p:-p Včera se zaregistrovala, tak tě tu vítám a ať se ti tu líbí :-K:-K:-K:yes::yes:

Tématické fráze:
kachní maso recepty, kachna v mlece, kachní maso, jak naložit kachnu, kachna na mléce, kachní maso recept, kachna na mleku, naložená kachní prsa, recepty kachní maso, recepty na kachni maso, naložené maso, jak zbavit maso zápachu, maso naložené v mléce, husa naložená v mléce, nalozeni masa do mleka, kachna recepty, recept kachní maso, jak se zbavit zápachu masa, kachna biskup, recept na kachní maso

Suroviny:
prsa kachní, mléko, med, sůl, pepř, paprika sušená sladká, koření kari, žloutek, solamyl, omáčka sojová, mrkev, hrášek, žampióny, hlíva ústřičná, jidášovo ucho, bambusové výhonky, fazole mungo, kukuřice

Přidat fotografie receptu