Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kněždubské krajance

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 1 větší plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 862 kJ /
3 074 kcal
Bílkoviny72,75 g
Tuky125,15 g
Vláknina18,30 g
Cholesterol 340 mg
Sodík 189 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy405,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze surovin vypracujeme vláčné těsto (lepí se), můžeme přidat trochu mléka, pokud se nám bude zdát těsto příliš husté. Krok 2: Na klasický plech si položíme pečící papír, potřeme jej trochou sádla a na něj rozložíme těsto namočenými dlaněmi, aby se nám nelepilo na ruce. Vrstva těsta by měla být hrubá cca 5 mm. Krok 3: Posypeme celým kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 230°C cca 30 minut dorůžova. Po upečení potřeme sádlem. Podáváme k polévkám typu kulajda apod.

Zveřejněno 9. 1. 2013

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj "Pošli recept" Karin Myslíková

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kněždubské krajance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QgVq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kněždubské krajance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QgVq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Mco pěkný recept Jani:-K:yes:

to bude dobrota:yes::yes::-K

1974andrea: Jo, uzené a domácí žebírko!:-D;-)

magdalenka: Ty "štruktúro":-D Staré recepty se líbí mnoha strukrurám, Magdi. Kdysi lidé uvařili mnohem lépe z ničeho, než dnes my, co máme plné ledničky a mrazáky. Tak kolikrát přemýšlím, když slyším svého přítele, jak mluví, jak "staříček vařili", kde oni dávali třeba maso po zabíječce?:-O Láďa si to nepamatuje, ale ledničku prý neměli:-O

Jana Remkova: staré recepty a "staré štruktúry"?:-D:-D:-D

Tak tohle neznám, z brambor, moje teta dělala škvarkovou křehkovici, tuším, že se do toho dávala šlehačka, škvarky a mouka, musím se zeptat maminy. Možná to ještě ví;-) Ale tohle se mi taky líbí:yes: A propos, co to je za tu kost v té polévce? Uzený žebírko?:-D

Díky, Magdi a Terezko. Já hned věděla, že vám dvěma se to bude líbit!;-)

Tieto "staré" recepty nemajú chybu...:yes:

U nás sa robí niečo podobné, k hustým polievkam, a volá sa to kostrbáč :-D Takže fandím takýmto receptom, ktoré voňajú dávnymi časmi našich prababičiek. Janka, pekný receptík :yes:;-)

nofrona::-((:-(( myslíš? Já se mám myslím lépe:-S

Jana Remkova:Hmmm...holka šikovná;-)

nofrona: Tož kurňa, ty moje znalosti zeměpisu!:-D V Hodoníně se narodila moje nejstarší sestra.;-). Dnes žije v Kanadě:-S

Jana Remkova:Je to okres Hodonín, kousek od Strážnice, Tvarožné Lhoty.
kroje, vínečko, atd....;-):-D:-D
Tož Morava kurňa:-8:-D:-D

Tohle se mi moc líbí:-p:-KUkládám,určitě receptík příjde vhod:yes:

nofrona: Já vůbec nevím, kde to je, ale ty placky nemají chybu. Od včerejška se konzumují ke všemu. K polívce, k jogurtu, k makrele..:-D

Kněždub?? tam se narodil taťulda
Máš je krásné:yes::yes::-p

Ty škvarky, jak uvádí recept se tam dát mohou, ale nemusí. Já je neměla, tak jsem je nedávala;-)

jojo.. vypadá to primovně:-p;-):yes: já bych tam, stejně jako Orionka, prskla ty škvarky:-8:-D:yes:

Mně tam chybí škvarky:-D, jinak:yes:.

To nemusí být vůbec špatné.:-p:-p:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
škvarkové krajance, krajanec, krajance-recept, krajanka, krajance se škvarkama, krajanec recept, krajance škvarkove, sladke krajance, krajance z moravy, krajance ze škvarků, recept na krajanku, pokrm krajanek, z-24 krajanek, z-24 krajanek, škvarkový krajanec, domaci krajanka, recept na krajanec, krajance z brambor, krajance se škvarky, babiččiny křesné vdolky

Suroviny:
brambory, mouka hladká, šlehačka, smetana zakysaná, sůl, kmín celý, mléko, sádlo

Přidat fotografie receptu