Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky

Snad každá hospodyňka má svůj vlastní, povětšinou rodinný, recept na měkoučké vánoční perníčky. Vonící po medu, krásně ozdobené bílkovou polevou, nesmí na sváteční tabuli chybět a vykouzlí úsměv na tváři hlavně těm nejmenším.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hanca

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení těsta

45 min (35 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 521 kJ /
3 471 kcal
Bílkoviny68,00 g
Tuky59,90 g
Vláknina12,15 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 3,65 g
Sůl0,73 g
Sacharidy658,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tuk rozpustíme s medem, necháme vychladnout a poté smícháme s hladkou moukou smíchanou se sodou, perníkovým kořením, vejci a moučkovým cukrem. Krok 2: Vypracujeme těsto a necháme alespoň 24 hodin odpočinout v chladu. Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem. Těsto rozválíme a vykrajujeme různé tvary, které přeneseme na plech. Krok 4: Plech vložíme do trouby a pečeme na 160 °C zhruba 10 minut. Krok 5: Po vyndání z trouby hned potíráme perníčky rozšlehaným vejcem. Krok 6: Připravíme bílkovou polevu. Cukr s bílkem a citronovou šťávou třeme alespoň 20 minut, aby se poleva krásně leskla. Krok 7: Vychladlé perníčky zdobíme polevou.

TIP: Jak vyrobit perníkový věnec?

Zveřejněno 21. 11. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kEA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kEA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

zaxy1: děkuji :-)

Krásně nazdobené.;-):-))

Pernicky sem dneska udelala sou krasne mekkoucke :yes: ale nevim jestli mi vydrzi do vanoc:-D:-D ctvrtka se snedla uz pri zdobeni:-)) davam bodik:yes:

Místo perníkového koření bych určitě kypřící prášek do perníku nedávala.

Misto pernikoveho koreni mohu pouzit kyprici prasek do perniku? :-8Dekuji.

Jsou moc dobré! První plech jsem moc upekla, ty byly trochu tvrdší, ale druhý plech se povedl moc dobře. Zrovna jdu péct druhou várku. Dávám bod. :yes: Oproti receptu jsem tam přidala dvě lžíce kakaa, protože jsem chtěla docílit tmavší barvy.

jsou nádherné,dávám bodík:-)),když neztvrdnou stačí je upéci až v prosinci?A ještě jednu otázečku jak dlouho vydrží(když je tedy samozřejmě nikdo nesní:-*)?

Peču tak 3 minuty asi na 180°C

A jak dlouho a při jaké teplotě to děláte? Jsem začátečník v pečení :-)

Děkuji moc :-) Já jsem si to myslela, jen mě to trošku zmátlo.

Daniela.Hanusova do těsta určitě Hera, Omega je ztužený tuk ...;-)

Dobrý den,
mohu se prosím zeptat, zda-li tuk je myšleno jako Omega nebo spíše hera? Děkuji za odpověď.

Opravdu, jsou suprové!:-):yes::yes:

opravdu jsou měkoučké a fakt neztvrdnou jenom zírám...všechny co jsem zkoušela tak mi hnedka po týdnu ztvrdly a tak hnedka letěly do koše nebo jako ozdoba na stromeček:-Dale tyhle stojí opravdu za to!!:-p:-p:-)):yes:

:-):-)):yes:

Tématické fráze:
poleva na pernicky recept, citronova poleva na pernicky, perníčky recept, hrníčkové perníčky, hrníčková kuchařka cukroví, ozdoba na perničky, medové perníčky recept, ozdoba na perníčky recept, pernicky, citronová poleva na cukroví, poleva na perničky, ozdoba na perniky, svatební perníčky, hrníčková kuchařka perníčky, dia perníčky, recepty na perníčky, recept na perničky, citronová poleva na perník, recepty perničky, perníčky hrníčkový recept

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, tuk, vejce, med, koření do perníku, soda jedlá, vejce, bílek, cukr moučkový, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu