Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí žebírka dušená s červeným vínem (podle Majky)

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 197 kJ /
286 kcal
Bílkoviny4,20 g
Tuky0,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,79 g
Sůl9,90 g
Sacharidy19,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žebírka nasolíme a vložíme do hlubšího pekáče. Krok 2: Instantní polévku rozmícháme v 200 ml vody (teplota vody je závislá na návodu na obalu). Krok 3: K polévce přidáme worchester a sójovou omáčku. Krok 4: Přihodíme bobkový list a nové koření a přilijeme červené víno. Touto marinádou zalijeme nasolená žebra, zakryjeme alobalem a necháme odležet v ledničce do druhého dne. Krok 5: Druhý den vložíme do trouby, rozehřáté na 150°C a pečeme zakryté minimálně 4 hodiny. Krok 6: Podáváme s čerstvým pečivem.

Zveřejněno 12. 1. 2013

Poznámka autorky Eliza

Recept mám od kolegyně Majky, která ho přivezla od dcery z USA.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí žebírka dušená s červeným vínem (podle Majky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Gp0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí žebírka dušená s červeným vínem (podle Majky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Gp0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

nádherné foto:yes::-D o receptu nepochybuji:yes::-D já bych si dala - mňam:-p

U nás prodávají tzv. hovězí surovinu za velmi příznivou cenu cca kolem 30 kč. Lidi to berou, jak blázni, protože je na tom kupa masa a vlastně se dá použít i na guláš. Hned, jak se mi podaří na ni natrefit, vyzkouším. Ovšem horší to bude s cibulovou polévkou, tu jsem nikde neviděla a červené víno mám ráda suché. Ale sem tam dostanu od přátel i sladší, tak si prozatím recept ukládám;-)

Eli, pozdravuj Majku i její dceru.;-) Skvělé a bod:yes:;-)

Maso na víně dobrota:-);-)

Ta šťáva v závěru vypadá báječně:-*a masenko také:-p:-K:yes:Zajímavá úprava i rcp,který se mi líbí:-)

Pajajo, zřejmě tím pečením...už jsem tam nic nepřidávala, nechala jsem přes noc v ledničce a tak jak to bylo, přikryté, to dávala do trouby dcera - já jsem byla v práci, tak bych to do večeře nestihla upéct.
Děkuji Vám za reakce a body.

Hezké jídlo! Jen mi není jasné, čím ta omáčka tak ztmavla? Na druhém obrázku je poměrně světlá. . . :-/

Krása:yes::yes:

vypadají moc krásně žebírka, krásné foto:yes::yes::-K

Tématické fráze:
hovězí žebra na víně, dušené hovězí žebro, dušená hovězí žebra, dušená žebra, hovězí žebro dušené, dušené hovězí, hovězí žebra na červeném víně, hovězí žebra dusena, žebírka na červeném víně, dusene hovezi zebra, uprava hovezich zeber, dusena zebirka, recept na dusene żebirka, jak upravit hovězí žebra, příprava hovězích žebírek, hovězí žebro na červeném víně, hovězí řebírko, dušené žebírko, úprava hovězích žebírek, hovězi žebra nakládané recepty

Suroviny:
žebra, polévka cibulová instantní, víno červené, omáčka sojová, omáčka worcesterová, bobkový list, koření nové koření, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu