Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srnčí žebírka na houbách se smetanou

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy dělala jsem v PH

dělala jsem v PH

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie998 kJ /
238 kcal
Bílkoviny7,35 g
Tuky13,60 g
Vláknina5,48 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 52 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy20,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme osolená žebírka která ze všech stran osmahneme, přidáme 200 ml vývaru a necháme dusit. Krok 2: Až začnou žebírka měknout přidáme houby, česnek na plátky a kari. Krok 3: Do smetany dáme zbytek vývaru a mouku, promícháme a když jsou i houby udušené, nalijeme na žebírka, všechno mícháme a povaříme do zhoustnutí. Můžeme ještě dosolit, je-li třeba.

Zveřejněno 16. 1. 2013

Poznámka autorky Bibinka

Po rozmýšlení co uvařit z žebírek mě napadla tato variace a byla moc dobrá. Podávala jsem s knedlíkama a vařila jsem v PH.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí žebírka na houbách se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GKnr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí žebírka na houbách se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GKnr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

:yes::yes::yes::-p

:-p:yes::yes:

Až si jednou koupím srnčí, tak vím, kam zajít pro recept :-) Já zatím srnčí asi ani neochutnala.

ona stou zvěřinou nedá pokoj;-):-D:-D
jani krásné, moc:yes::yes:

hosta:to bude tím, že používám i celerovou nať a takcítím víc ten rozdíl, já mám do polévky smíchanou sušenou nať celere, petržele a libečku, jéé to je dobrota.......
Dana6: že jo ;-):-p:-D:yes:

nepochybuji, že je to velká dobrota:yes::-D já bych tam ten libeček klidně také šoupla;-)

dobrota:yes::-p

spagetka:ty v libečku necítíš chut celerové natě? já jo. ale nic si z toho nedělej, já to mám takhle s česnekem:-))

To bych si dala:-p:yes:+4

hosta:jsem nespravedlivě obviňována, že i do sladkých knedlíků;-(;-(;-(, takže daleko od pravdy nejsi :-D:-D:-D:-D:-D, počkej a proč píšeš o celerové chuti:-?:-O

spagetka: hele špagi, že ty ten libeček cpeš i do bábovky?:-)) tady ta celerová chuť asi ne, mně se to moc líbí takhle

:yes::yes:

Teda Bibi, kam ty na tu zvěřinu chodíš, přiznej, že máš smečku loveckých psů a ne gaučových. to bude velká dobrota.:yes:

Hmmmm a nebylo ti líto očiček? Jo žebírka je nemaj :-D:-D:-D:-D, vážně - líbí. A kari teda mňam. Jen se mi do těch hub s touhle kombinací vnucuje libeček, nezabij mě jooooo ;-);-);-);-), každopádně vyzkouším, mňam :-p:-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
recepty na srnčí žebra, recept na srnci zebra, srnci na houbach, recept na srnčí maso, žebýrka ze srnky, co uvařit ze srnky, srncizebro, co uvařit ze srnčího, srnka na houbach, srnčí žebra na houbách, srnčí žebra recept, žebra ze srnka, jak uvařit dančí krk a žebra, srnčí krk a zebra, jak uvarit srnci, srnčí žebro top recepty, žebírka za srnčího, recept srncí žebra, srnčí žebro krk, srnka žebra

Suroviny:
kotleta srnčí, houby, cibule, česnek, koření kari, smetana, mouka hladká, vývar, olej, sůl

Přidat fotografie receptu