Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slezské řízky

Bramboráky patří mezi prosté jídlo, které je oblíbené napříč generacemi. Když ale základní bramborové těsto naplníte masem, houbami a uzeninou, rázem vykouzlíte bohatý hlavní chod, který ocení zejména mužské osazenstvo stolu.

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: počet porcí je dán spotřebitelem

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 223 kJ /
770 kcal
Bílkoviny3,50 g
Tuky84,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,60 g
Sůl4,00 g
Sacharidy0,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Řízky mírně naklepeme, osolíme, opepříme. Na každý řízek dáme kupku předem podušených hub a kostičky vyškvařených škvarků z uzené slaniny. Krok 2: Vyškvařené sádlo ze škvarků použijeme na smažení řízků, kde přidáme i trochu oleje. Každý takto upravený řízek přehneme a obalíme v hladké mouce. Krok 3: Rozpálíme sádlo ze špeku spolu s olejem a dáme na něj trochu bramborákového těsta. Na těsto dáme přeložené a v mouce obalené maso a přikryjeme druhou hromádkou bramborákového těsta. Krok 4: Smažíme zvolna z obou stran dorůžova. Podáváme se zeleninovým salátem.

TIP: Nejlepší recepty na řízky

Zveřejněno 16. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slezské řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JXD9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slezské řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JXD9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

vyzerá to vysoko luxusne
:yes:

majo: děkuji :-K

Ivana Harakalyova 30. 1. 2016 12:38
dobre kaloricka bomba :)
:-O

František Veselý: No, díky za informaci!! :-)

František Veselý 3. 11. 2015 20:45
jestli pak víte, že jeden český kuchař vyhrál ve FRANCII s recepty na řízky v bramborákovém těstě a získal 1.místo, potom dělal kuchaře Vlastovi Burianovi
;-)

terysha.mathey:;-):-8:-8 díky, pocta pro mne;-)

To je sranda, většinou, když narazím na nějaký fajný recept, tak je to od tebe :-)) Asi je rovnou projedu pod tvým profilem:yes:;-)

Tož to jo:-p:-p:-*:yes:

Ivusa: ale jdi s tím nafocením:-((. Je to bída, ale jinak jídlo fakt dobré;-)

:-Okrása,bezvadně nafoceno a prudce jedlé.Prostě mňamka na druhou:yes::yes::-p

jarka skrobakova: díky;-)

WOW no Jani to paráda, pochutnala bych si , máš to krásné a foto také :-p:-p:-p:yes::yes::yes::yes::yes::-K

Moc pěkný řízeček:yes::yes:

Krásný řízeček :-p:yes:

Anna Kocikova: ale nefotí. V levém rohu mi to dělá stín, když fotím bleskem a to je v tomhle čase třeba:-S

Parádní mňamka:-p:yes:Moc hezky Ti to fotí;-):-K

Tématické fráze:
slezský řízek, cholesterová dieta, cholesterová dieta recepty, slezky řizek, slezské recepty, slezský kuřečí řízek, slezsky rizek recept, slezská kuchyně recepty, dáme řízek, dieta cholesterova, slezsky rizek v bramboráku, božské řízky, slezský kuřecí řízek recept, slezský řízek recepty, řizek, řízky, recept slezsky rizek, prezidentské rizky, recepty slezské kuchyně, český řízek

Suroviny:
maso vepřové, houby lesní, slanina uzená, sůl, pepř, mouka hladká, brambory, vejce, sůl, pepř, majoránka, česnek, mouka hladká, olej

Přidat fotografie receptu