Slezské řízky
Bramboráky patří mezi prosté jídlo, které je oblíbené napříč generacemi. Když ale základní bramborové těsto naplníte masem, houbami a uzeninou, rázem vykouzlíte bohatý hlavní chod, který ocení zejména mužské osazenstvo stolu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 223 kJ / 770 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,50 g |
| Tuky | 84,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 1,60 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 0,10 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slezské řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JXD9
Moje poznámka
Slezské řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JXD9
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 1 hodinou
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 2 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 2 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 6 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 2 minutami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 4 minutami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 1 hodinou
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 1 hodinou
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 2 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 3 hodinami
Bramborové šulánky s mákem
ZlataG před 3 hodinami
Vaječný koňak
Vigousek před 4 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
JitkaVyk před 4 hodinami
Tvarohová štola
Pavlina3 před 5 hodinami
Tématické fráze:
slezský řízek,
cholesterová dieta,
cholesterová dieta recepty,
slezky řizek,
slezské recepty,
slezský kuřečí řízek,
slezsky rizek recept,
slezská kuchyně recepty,
dáme řízek,
dieta cholesterova,
slezsky rizek v bramboráku,
božské řízky,
slezský kuřecí řízek recept,
slezský řízek recepty,
řizek,
řízky,
recept slezsky rizek,
prezidentské rizky,
recepty slezské kuchyně,
český řízek
Suroviny:
prsa krůtí,
houby lesní,
slanina uzená,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
brambory,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
česnek,
mouka hladká,
olej
Komentáře (34)
Nevím, jak to říct - všechno, co není zdravé nám chutná, nebo všechno co nám chutná je nezdravé?
To se žlučník zase potěší!
Odkud je ten název, protože řízků v bramborákovém těstě je hodně, ale tenhle je první i s náplní.