Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šmakoun à la Cordon bleu

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Maczeta Maczeta

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Den předem naložíme šmakouna do mléka, které jsme smíchali s grilovacím kořením. Krok 2: Do šmakouna uděláme 2 zářezy, které naplníme kousky salámu a sýru a upevníme párátky. Krok 3: Naplněného šmakouna obalíme v mouce, vejci a strouhance smíchané se sezamovými semínky a smažíme dozlatova. Podáváme s kaší nebo brambory.

Zveřejněno 17. 1. 2013

Poznámka autorky Maczeta

Čistě vegetariánský pokrm :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šmakoun à la Cordon bleu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZXO2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šmakoun à la Cordon bleu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZXO2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Velká pochvala jak za recept, tak za foto :yes:

BILKOVAI:Ne Ivet, opravdu nemá šmakoun vlákno jako maso, jsou to slisované bílky, paní Bílková;-)

To je paráda:yes: Nenapadlo by mi plnit šmakoun:-O Super nápad:-O:yes: Šmakouna jsem dělala kdysi hodně dávno a mám pocit, že to nemělo vlákna, jako na fotce, ale je fakt, že už si to moc nepamatuju;-)

hosta: Díky za podporu :-K

mariana.:taky potvrzuji, mám v rodině vege a šmakoun je moc dobrá bílkovina - již na tom baleném plátku jsou vidět i ostré hrany a pravidelnost, jakou z masa nedocílíte. A fotky úžasné, je vidět, že fotil odborník:yes:
Nenech se Markéto odradit, tady panuje oprávněně trochu nedůvěřivé období

Perfektní.Když tak pročítám komentáře,tak musím potvrdit,že to šmakoun je.Mám ho na stole téměř každý den.:yes:

Maczeta:Když to říkáš....já jen, že jsem šmakouna používala svého času docela často a vím, že má jemnější strukturu. Ale, když tvrdíš, že je tvoje...tak je jistě tvoje.

super foto:yes::yes::yes:

Iness: :-O nerozumím tomu, proč bych měla zaměňovat kuřecí maso se šmakounem?? Z jakého důvodu bych to asi dělala?? Fotí to můj přítel zde odkaz na jeho fotky pro nedůvěřivce.. http://www.facebook.com/media/set/?set=a.507259239...:-p

Fajn, můžete můj komentář vymazat.

Skvele foto..:yes::yes:..smakouna jsem jeste neochutnala, ale vypada chutne..:-K:-K

1974andrea:Já musím chtě nechtě souhlasit s Andreou. Na fotce také vidím maso (kuřecí) a ne šmakouna. A máš docela rozdíl mezi touhle fotkou a fotkou v prvním receptu. Je ta fotka jistě tvoje a je na ní určitě šmakoun?

Giorgio: Rozhodně to uznávám :-):) Je to nějaké divné jelikož já recept nazvala Šmakoun ala Cordon bleu a když jsem se podívala na něj později měla sem to přepsané na Šmakoun à la Gordon bleu.. nevím jak je to možné :-//

Domníval jsem se, že jenom v slovenských restauracích nesprávně nazývají jídlo jako Gordon bleu. Ve skutečnosti a tedy správně je to Cordon bleu (modrá stuha), což je název nejuznávanější francouzské hotelové školy v Paříži, kde kdysi recept vznikl a podle školy ho tak nazvali. Škola má své pobočky po celém světě a taky v Praze.
Na Slovensku najdete toto jídlo v mnoha restauracích, všude s nesprávnym názvem, podobně ako tenhle recept tady. Doufám, že to uznáte a když ne, tak si přečtěte třebas tohle:
www.cordonbleu.edu/

www.pragueculinaryacademy.com/academy.html

Máš to parádní!! Šmakouna znám a tohle je šmakoun. A navíc nápaditě připravený i vyfocený! Tak jako v akci:-)

Tématické fráze:
co je to šmakoun, gordon bleu top recepty, gordon bleu recept, jak se vypada kuřeci gordon, šmakoun foto, domácí šmakoun, jak vynikl cordon bleu, šmakoun recepty, cordonbleu, šmakoun akce, kuřecí cordon v sezamove strouhance, brambory giorgio, dušený šmakoun, recepty šmakoun, recepty ze šmakouna, dna a šmakoun, co je to gordon bleu, gordon blue prirodní, smakoun ala, cordon bleu v bramborach

Suroviny:
šmakoun, salám sojový, sýr, vejce, mouka hladká, strouhanka, mléko, semínka sezamová, koření grilovací

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu