Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččin tvaroháč

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

ladafe ladafe

Náročný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 10 min

130 min (120 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 6-8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie790 kJ /
189 kcal
Bílkoviny24,28 g
Tuky7,87 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 239 mg
Sodík 69 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy5,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si připravíme želatinu (já jí dělám tak že jí namočím asi v 1,5 dcl teplé vody a nechám odstát dokud neztuhne) ale záleží na vás. Krok 2: Do mixéru naliji vlažné mléko se želatinou a mixuji, dokud není rozmixovaná a nezačne mléko stoupat. Krok 3: Za stálého mixování přidám žloutek, a po kouskách Heru ( většinou už začíná houstnout tak s tím musím kejvat a trochu mixéru pomáhat) rychle dodám i tvaroh a nakonec přidám moučkový cukr ( ale může být jakýkoliv). Krok 4: Směs by měla být trochu sladší než chcete aby dort byl, po ztuhnutí se sladkost trochu stáhne. Krok 5: Ve formě, kterou mám vymazanou kouskem hery mám připravené již nasypané ovoce, směs z mixéru tam vyliji promíchám a nakonec na vrch pokládám a potápím piškoty. Krok 6: Nechám v lednici ztuhnout, většinou je to tak do dvou tří hodin. Přeji dobrou chuť.

Zveřejněno 18. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččin tvaroháč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/508A

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččin tvaroháč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/508A

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

tejaja:děkuji za fotečky

tejaja: taky jsem už začala dělat o něco lehčí, mín hery více tvarohu, ale babička ho vždy dělala takhle, jen prostě už dnes jíme trošku lehččeji.

Dobré, ale trocha mastné na moju chuť. Ak by som ešte robila, určite dám len polovicu alebo tretinu Hery. Dala som jostu, bola to dobrá kombinácia, len ako vravím, doporučujem menej tuku. ;-) Tuk prebil chuť tvarohu.

Zítra budu dělat vyfotím a fotečky doplním.;-)

Tématické fráze:
tvarohac, tvaroháč recept, babiččin piškot, recept na tvaroháč, dort tvarohac, recept tvaroháč, tvaroháč buchta, buchta tvarohac, vánoční tvaroháč, babiččiny recepty zavařování, tvarohac recepty, tvarohák, babiččiny recepty- jahody, babiččiny recepty zavařování, tvaroháč s piškotama, koláč tvaroháč, tvarohac s ovocem, tvahoroháč, tvarohas, nejlepší tvaroháč

Suroviny:
želatina, žloutek, mléko, tuk hera, piškoty, kompot, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu