Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kokosové úlky

Vosí hnízda jsou jedním z nejoblíbenějších druhý cukroví. Vyzkoušejte jejich alternativu, kokosové úlky, které můžete naplnit krémem, který máte rádi a polít bílou polevou. Jisté je, že úlky zmizí ze stolu mezi prvními.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 965 kJ /
3 338 kcal
Bílkoviny23,00 g
Tuky185,03 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 112 mg
Sůl0,28 g
Sacharidy342,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z dětské krupičky, másla, kokosu, cukru, rumu a bílku vypracujeme těsto. Krok 2: Formičky vysypáváme cukrem. Těsto plníme do formiček na úly, vyklepeme ven. Krok 3: Po vyschnutí plníme úlky libovolným krémem, slepíme piškotem a můžeme ještě polít bílou polevou.

TIP: Náplně do vosích hnízd

Zveřejněno 25. 11. 2008

Poznámka autorky JanaDorazinova

Tento recept jsem našla na nějakém vebu a ještě jsem je neměla čas vyzkoušet, ale rozhodně se na to chystám. Pokud někdo bude rychlejší, byla bych ráda, ale na recept byla jen chvála. Bohužel vůbec nevím, kde to bylo, jinak bych se zeptala na dovolení, tak snad mi bude odpuštěno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosové úlky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRPJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosové úlky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRPJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

U starých (= nerozvíracích) formiček jsme na vrcholu provrtali dírku (jde to i špičatými nůžkami) a vyfukujeme...;-)

Ahojky všichni. Minulý rok jsem dělala úly prvně, jelikož mi to něšlo vyklopit,použila-vložila jsem potravinovou folii do úlu a šlo to krásně. Nemusela jsem nic vysypávat ani po každém úlu čistit. Jelikož úly měly úspěch budu dělat i letos :-)

já dělám klasické úlky a jen k těm formičkám..používám umělohmotnou otvírací ,prodává se v domácích potřebách většinou v páru s druhou velkou úlkou..udělám z těsta kuličku obalím v cukru nebo jemně strouhaných piškotech a vmáčknu pomocí úzkého konce vařečky do úlku..pak otevřu a vyndám..a další..je to výborná pomůcka.

Tak to je fajn!! Přeji vám krásné svátky!!:-K

Vážně o nic nejde.Začala jsem znovu,akorát jsem přidala jeden bílek,jak mi tady poradily a zadařilo se.Děkuji Vám za radu a recept.Jinak občas tu hledám inspiraci třeba na oběd a vždy s velkým úspěchem tak chci poděkovat i za toto.

nuderova petra to je mi fakt líto. Já to dělala tak, že jsem úlek dala vždy do té studené vody a utřela a šly. Těžko je poradit tak na dálku. Možná bych přidala trochu kokosu.

dobrý den já dnes dělám také Vaše úlky a mám problém nejdou mi vůbec pěkně ven z formiček a těsto je takové netvárné,i když formičku vysypávám cukrem anebo jak je tady psáno vyplachuji vodou.Tak chci poradit co dělám špatně nebo co je špatně.Děkuji za odpověď.

suprovnííí, dělala prvně, formičku sem po každém úlu utřela hadříkem a dala do studené vody a vůbec se nelepili..jako náplň vaječný koňak od Dr.Qetkera a pocákat čokoládou..:yes:

zlatohorka (neregistrovaný/á) díky, i já se z toho poučím.;-)

zlatohorka 4. 12. 2009 14:59
Ahojky všem, dnes jsem dělala Vaše úlky, jsou vynikající jen při výrobě se mi osvědčilo máčet formičku ve vodě, lépe jdou ven. Jinak dávám 1*****:-))

agent 007, tak hezké skorovánoce;-)

agent 007 26. 10. 2009 19:09
Jsou výborný!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-K
Ostatním taky chutnali!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-K a jaaaak!!!!!!:-K:-K

:-?:-?:-?:-?:-?

No, určitě by to šlo, ale kdo to vyzkouší teď v srpnu?:-))

Já do toho ještě něco povím.:-OTeď jsem přečetl všechny komentáře a koukám na tu krupici.:-SNo určitě nebude cítit,když ji krátce nasucho ale opravdu krátce jen aby trošinku zavoněla,ale nesmí zhnědnout opražíte na suché pánvi.Ztratí syrovou chuť.:-D:-D:-DAle asi to je potřeba vyzkoušet.:-)):-)):-))

Tématické fráze:
úlky, ulky recept, kokosové úly, cukroví úlky, kokosové včelí úly, recept na ulky, včelí úly cukroví kokosové, bílé úlky, nepečene ulky, vánoční cukroví ulky, vánoční úlky, recept úlky, včelí úlky recept, ulky z margotky, úlky cukroví, bílé včelí úlky-recept, kokosové pantoflíčky, cukroví-úlky, ořechové úlky, cukroví pantoflíčky

Suroviny:
krupice dětská, máslo, kokos, cukr, rum, bílek, krém, piškoty, poleva bílá čokoládová

Přidat fotografie receptu