Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pražma na tymiánu

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lucie2211

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: V misce rozmícháme olivový olej a tymián. Ryby omyjeme a zbavíme šupin. Potřeme zevnitř i na povrchu olejem s kořením a necháme alespoň hodinu odležet v chladničce. Krok 2: Na pánvičce si rozpálíme olivový olej a pražmu zprudka opečeme z obou stran. Krok 3: Přendáme do olejem vymazané mísy. Přidáme ještě tymián a pokapeme citrónovou šťávou. Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů podle velikosti ryby asi 20-25 minut. Můžeme podávat s bramborem.

Zveřejněno 19. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pražma na tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AOnp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pražma na tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AOnp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

:yes::yes::yes::yes: Holky, je to ryba a skvělá.;-) Nebudem jí přece vydlubávat oko, aby vám z toho nebylo smutno!;-)

Neee, já se omlouvám...ale když tu rybu vidím....já tohle předložit dceři, tak má z ní noční můry:-8.

Ryba je pěkná a na to oko at nám dají list salátu;-):yes:

podívej jak má smutný vočičko....a ty by jsi ji načisto sežral:-! Co když je to zakletá princezna...

Iness: dobře, ty.. tak hjiný příklad: není to např. sardinka:-8:-D
mně se to líbí. až na to očíčko.. smutný:-8:-D

rebeka: Tak žralok by mi nevadil...ten se celý nepodává:-D:-D:-D. Už vidím jak mi ho nesou:-D:-D:-D (celého):-D

Iness: ale na druhou stranu je vidět, že je to pražma a ne, např. žralok:-O:-D:-D:-D

Iljusa:No právě to je i můj problém, že je ta ryba celá. To mi taky vadí. Já vím, že i v restauracích podávají některé ryby celé, ale já bych si ji nedala...

Leklá ani ne, ale děsí mne její stále "svěží" oko, jako by nebyla ani pečená - ale to je asi jen můj pocit, nemám ráda ryby, servírované s hlavou. Mám pak pocit, že mne stále sleduje :-D

Vypadá jak leklá právě vyplavená z moře:-8.

Iness: Prečo? Má smutný pohľad?
:-D

Já mám raby ráda, ale když vidím tohoto tvora, tak mě i chuť přejde:-/.

Tématické fráze:
pražma v troubě recept, pražma recept, ryba na tymianu, pražma v troubě, jak udělat pražmu, pražma obecná, pražma recepty, ryba pražma, tymián recepty, pražma obecná recepty, vepřové kostky, pražma mořská, pražma mořská recept, pražma na timiánu, mořská ryba pražma, recept prazma, peceni prazmy v troubě, tymián na rybu, pražma šupiny, mořská pražma

Suroviny:
pražma, sůl mořská, pepř, šťáva citronová, olej olivový, tymián čerstvý

Přidat fotografie receptu