Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambůrky z trouby

Pečené brambory jsou vděčnou přílohou nejen ke grilovanému masu, ale dají se konzumovat u dobrého filmu i samotné. Okořenit je můžete dle vlastního uvážení, nebo vyzkoušejte kombinaci bylinkového a grilovacího koření.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

malinke-kote malinke-kote

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, opláchneme vodou a nakrájíme na kolečka. Krok 2: Do misky nalijeme trochu oleje, přidáme veškeré koření a promícháme. Krok 3: Pekáč vyložíme pečicím papírem a pokládáme jednu bramboru vedle druhé. Pokud máme více brambor, použijeme více vrstev. Krok 4: Každou bramboru potřeme z jedné strany kořením a položíme na okořeněné brambory další vrstvu. Takto pokračujeme dokud nevyužijeme veškeré brambory. Krok 5: Brambory pečeme dozlatova. Až se na bramborách udělají puchýřky, jsou již hotové. Brambory hlídáme (aspoň jednou za 10 minut) a obracíme, aby se nepřipekly. Krok 6: Brambory můžeme konzumovat samotné, pouze s kečupem, tatarkou nebo hořčicí, nebo s masem.

TIP: Jak udělat pečené brambory v troubě

Zveřejněno 20. 1. 2013

Poznámka autorky malinke-kote

Můžeme použít i jiné koření dle chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambůrky z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/17Wq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambůrky z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/17Wq

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

satelit:
No, možná se jedná o tzv. W-krouhač :-)

Mohu poprosit, na jakém struhadle krájíte tyto silnější plátky? Děkuji.

Dnes jsem brambory pekla, přidala jsem foto.

Dají se upéct bramborové hranolky v mikrovlnce ? díky za odp. zdr ad

Jana: Brambory se určitě neslepí, vůbec tomu nevadí. Opečou se všechny krásně do zlatova pokud je budete často obracet. Je lepší když je budete obracet, aby jste je o5 rozložila po pekáči a nebylo jich potom třeba 5 nasobě. To se potom méně propékají a ty spodní jsou potom připečenější než ty vrchní. Ono taky záleží na troubě. Já to třeba dělám v úplně obyčejné staré plynové troubě. Když to dělám v jiné troubě, třeba u rodičů v elektrické tak se to dělá rychleji a je lepší častěji do té trouby nahlížet a obracet, aby se nepřipekly a byli pěkně do zlatova.

Když dáváte více vrstev brambor,neslepí se? Už nejsou tak opečené, že? Prosím, poraďte polopatě.;-(

tyhle brambory taky dělávám- je to moc dobré a zmizí hned...:yes::yes:

zviratko21: no kdybych měla dát jenom jednu vrstvu brambor tak to není snad ani pro jednoho člověka :-D my jsme jedlící a tak dávám alespoň 3 - 4 vrstvy brambor aby toho bylo více ... s tou jitrnicí to také nezní špatně i když já jitrnice nejím, ale přítel ano. Třeba někdy vyzkouším a já si pro sebe udělám zvlášť brambory :-)

malinke-kote: Na tvůj návrh byly smazány komentáře netýkající se receptu, i návazné komentáře, které jinak postrádají smysl.

zviratko21: Super nápad!!:-O

Brambory na plátky peču s jitrnicí: na plech potřený s olejem dám tolik jitrnic kolik je strávníků a na to pokladu kolečka brambor a posypu s kořením. Milujeme to a brambor bylo jen tak tak. Že se dají dát více vrstev, to mě vůbec nenapadlo.:-) Díky za tip, brzy vyzkouším a posílám + bod.:yes:

spagetka: a šlo by nějak smazat zbytečné komentáře které se opravdu netýkají ohledně receptu? bylo by to asi možná lepší ...

Prosím, aby se pod receptem objevovaly komentíky hodnotící recept. Jinak své vzájemné "sympatie" si vyříďte mimo tento kuchařský web. Děkuji za tým adminů a moderátorů.

:-p:-p:-*:yes:

Tématické fráze:
domaci bramburky, recept na domácí brambůrky, jak udělat domácí brambůrky, domácí brambůrky recept, bramburky z brambor, kráječ na brambůrky, jak udělat brambůrky, recept na brambůrky, jak se dělají brambůrky, pečene bramburky v troubě, jak si udělat bramburky, bramburky pečené v troubě, americké brambůrky, struhadlo na brambůrky, domaci pecene bramburky, jak se dělájí domací bramburky, brambory v troubě, brambűrky, brambůrky recept, brambory do trouby

Suroviny:
brambory, koření na americké brambory, koření bylinkové, koření grilovací, olej, tatarská omáčka

Přidat fotografie receptu