Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jatýrka v pikantním kabátku

Játra většinou restujeme nebo z nich děláme výborné paštiky. Už jste ale zkoušeli připravit játra v těstíčku? Pokud ne, je nejvyšší čas to napravit. Těstíčko si můžete udělat jemné nebo pikantní, podle toho, čemu dáváte přednost.

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iness Iness

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 930 kJ /
1 417 kcal
Bílkoviny124,14 g
Tuky47,22 g
Vláknina4,55 g
Cholesterol 3,02 g
Sodík 3,84 g
Sůl9,52 g
Sacharidy121,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra odblaníme, osušíme, opepříme. Mouku smícháme s paprikou a obalíme v ní játra. Krok 2: Ke zbytku mouky přidáme vejce, mléko podle potřeby, sůl a dobře promícháme. Krok 3: Připravená játra namáčíme v těstíčku a pozvolna smažíme na oleji dozlatova.
Podáváme například se zeleninovým salátem.

Čím nahradit vejce? Na výběr je pestrá paleta možností

Zveřejněno 21. 1. 2013

Poznámka autorky Iness

Kdo pikantní nemůže nebo nemá rád, použije sladkou mletou papriku.

Zdroj:http://recepty-online3.webnode.cz/products/jatyrka...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jatýrka v pikantním kabátku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vJln

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jatýrka v pikantním kabátku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vJln

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Radovan Kuška 9. 12. 2017 21:26
akusa: Proto jde zrovna o játra kuřecí,kterými zrovna moc toxínů ještě neprošlo.Kromě toho zvířata celkově nemají jistě tolik škodlivin jako lidi.Nepijou alkohol,nekouřej,neberou léky ani drogy,nesolej a další.Samozřejmě,že nikdo nikoho nenutí játra jíst.

Drůbeží játra zvyšují cholesterol, proto je mám od lékaře zakázané. Občas, ale neodolám. :-(

Zkuste někdy pro změnu nahradit papriku kari (curry) kořením. Jiná chuť a vynikající.

Když se vynechají žloutky, z bílků se vyšlehá sníh, mlíko se nehradí něčím perlivějším, třeba pivem, sektem, lambruscem nebo i jemně perlivou vodou, těstíčko se krásně nafoukne, je křupavé i po nějakém čase. Tohle je sice moc fajn, ale po dvaceti minutách změkne a je z toho takovej filc.

Vůbec ne!Veškeré vnitřnosti nejsou zdravé!Tak jak játra jako jediný orgán likviduje v těle toxíny,to samé u zvířat.Logicky, jaké tedy ty játra mohou být!!??

akusa: když potřebujete do těla dostat železo a bojíte se jater, jezte šroubky.:-p

Zobrazit starší odpověď

Rostislav 8. 3. 2016 18:26
Určitě budu vařit v zimě s dušenou v létě s čerstvou zeleninkou!:-p

tak zítra vyzkouším,játra jsou koupená,doufám,že si pochutnáme:-p

Lada:Ae houby tvrdá,když se patřičně prošpikují,tak nemají chybu a omáčka je výborná,navíc hovězí játra nevím proč by nebyla zdravá---a v knedlíčkách vám nevadí?

vilma vildomcova 14. 12. 2015 15:50
výborné a pokud to někomu nechutná tak jen proto,že neumí dochutit...játra to potřebují obzvlášť !!!!!!:-p

pavel:a co jsi čekal? Že játra budou mít chuť lososa? :-D.

Dělal jsem minulý týden nic ohromujícího už to dělat nebudu.

Mňam:-p:yes:Teda,teď jsi mě tou svou dobrotou opravdu navnadila:-*Drůbeří játýrka jsou na takovéto rychlovečky nejlepší:yes:

Drubezi jatra muzu na jakykoliv zpusob..hezky receptik..:yes::yes:

Děkuji všem za komentíky:-K.

Drůbeží játra mám taky ráda, i smažená a i v těstíčku. A kde je pikantno, tam jsem i já:-D:yes:

...drůbeží játra můžeme jakkoliv...taky je smažím v klasickém trojobalu, ale ráda zkusím i toto těstíčko...nám pálivé nevadí...díky za receptík...:-K:yes::yes:

varilamyskakasicku:no jooo díky:-D:-K.

Lada: hovězí játra jsou vážně na smažení velmi tvrdá, souhlas, zase se dají dusit v tlakovém hrnci, na omáčku jsou prima:-K;-)

Iness, moc pěkné, jen si odstraň v postupu jednou tu papriku, máš ji tam psanou dvakráte, jednou s moukou a podruhé pak mléko, vejce, paprika...atd. jinak paráda:-K;-):yes:

Iness: Iness, dobrý nápad, drůbeží jatýrka na o jsou nejlepší a my je rádi, jen bych musela použít sladkou papriku, pálivé my neradi. dávám ti krásný 10.bod:yes:

Dobrý den, jsem tu poprvé a náhodně, protože jsem hledala postup na přípravu kaštanového pyré. Dovoluji si podotknout paní či slečně Irreně, že hovězí játra jsou velmi tvrdá, jsou nejméně ze všech druhů jater "zdravá". Připravuji z nich pouze knedlíčky do polévky, a to velmi zřídka. Zjistila jsem, že dokonce hodně řeznictví tento druh jater neprodává, právě pro jejich špatné hodnocení. www.toprecepty.cz

mňam, mňam a ještě jednou mňam. :-p:-p:-*:-*;-):yes:

Bude potřeba je nakrájet na tenké plátky, aby se propekla;-).

Myslím že to zkusím z hovězích jater, ta mám doma;-);-);-):-p

Tématické fráze:
jatýrka v pikantním těstíčku, kureci jatra v pikantnim testicku, jatra v pikantním testicku, jatra v testicku, jatra v pikantnim kabatku, jatyrka, kuřecí maso v pikantním těstíčku, kuřecí játra v pikantním kabátku, játra v pikantním těstícku, kuřecí játra v těstíčku, smažená kuřecí játýrka, mnam jatyrka, jatyrka mnam, fajn jatýrka, kuřeci jatra na pikantno, smažená kuřeci játra dia v těstičku, jatýrka s vejci, dabelska jatra v testicku, kuřecí játýrka, drubezi jatra dia

Suroviny:
játra drůbeží, mouka hladká, mléko, vejce, paprika sušená pálivá, pepř, sůl, olej

Přidat fotografie receptu