Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanovo-sýrová omáčka na kari

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

malinke-kote malinke-kote

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 610 kJ /
863 kcal
Bílkoviny87,65 g
Tuky41,10 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 272 mg
Sodík 678 mg
Sůl1,70 g
Sacharidy35,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, okořeníme kari kořením. Trochu posolíme a popepříme. Krok 2: Na pánvi osmahneme maso. Až je maso měkké, tak přebytečný olej odlejeme a přidáme smetanu s mlékem. Krok 3: Po chvilce dáme do omáčky mazací sýry a necháme je rozpustit. Až se sýr rozpustí, můžeme podávat třeba se špagetama nebo kolínky či rýží.

Zveřejněno 22. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanovo-sýrová omáčka na kari

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZX8g

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanovo-sýrová omáčka na kari

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZX8g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Veroniko je tohle nutné kvůli zapékací míse?

Ivusa:
Ja som nemala žiadnu námietku proti receptu, ja som len komentovala vysoký obsah soli v syre a tak netreba bezdôvodne napádať. My žijeme v zahraničí niekolko desaťročí, keď Vy ste o "Le vache qui rit" ani nesnívali. Tu existuje množstvo iných syrov so zníženým obsahom soli práve z tohoto dôvodu.

malinke-kote:V Globusu objevíš.Veroniko,máš mé sympatie,mám skoro stejně starého syna.Dobře chápu,co ti zde někteří vytýkají,ale možná by si měli vzpomenout,jak sami začínali.Už jsem ve vaření taky trochu jinde,ale ty začátky byly všelijaké,a učit se budu,dokud budu vařit.Ráda ti třeba poradím,kdybys chtěla.Ještě jednu poznámku:kvalitnější suroviny jsou sice dražší,ale zase jich spotřebuješ méně,vyplatí se to,protože ve výsledku je to fakt o něčem jiném.Například u těch sýrů to platí na 100%.Mnoho úspěchů!

Alexiss: no tak to se budu muset hodně podívat až pojedeme do většího obchodu někdy ... u nás tady nic moc extra není a vážené sýry tady ani raději nekupuji. Raději si zajedeme 25 km do Globusu :-) ale tedy 50% jsem nikdy neviděla .. jen snad maximálně 40% goudu ... nebo 45% ted si nejsem jistá .. ale vyšší jsem zatím nikde nepotkala ...

malinke-kote:My máme ty plísňové a smradlavé apod.moc rádi.Ale zkus třeba goudu,ta žádnou výraznou chuť nemá.Hlavní je obsah tuku-nejlépe 50% a více. :yes:

Alexiss: tak já moc sýry nejím .. sem tam si ho namažu na chleba ... takže mi to asi jednou za čas neuškodí si udělat nějaký takovýto recept :-) no ono je docela problém sehnat nějaký pořádný sýr který se dá nastrouhat a nebo už hotově koupený strouhaný. Ten já mám raději, alespon o práci méně ... ale pokud mě doporučíš aj nějaký sýr, který se dá lehce sehnat a mohl by se hezky rozpustit v omáčce tak mohu také zkusit místo taveného sýru ... ale raději nějaký obyčejný jako je eidam ... ty plýsňové má rád leda tak náš pes :-D i když přítelovi třeba niva nevadí ....

malinke-kote:Čím větší obsah tuku v sýru,tím lépe se rozpustí-"populární" 30% eidam se k tomu fakt nehodí.Tavené sýry všeobecně obsahují soli a všelicos navíc,co se sýrem už nemá moc společného.Ale přiznávám,že občas ho někam taky "vrznu".

malinke-kote: Já tu Nivu taky “nemusím“, tak pro sebe zkusím ten tvůj recept.Ale ta Niva se tam rozpustí úplně nádherně, takže kdo ji má rád, je to v pohodě;-);-)

jarda Kadic: tohle já bych asi nevyzkoušela .. já plýsňové sýry nemám bohužel ráda ... proto dávám tavený sýry :-) a s mlékem je to ještě chutnější ... dokonce jsem zkoušela i se strouhaným eidamem ale to bohužel nebylo ono .. byla to jak žvejkačka :-D a nešlo z toho pořádně udělat omáčku ... ten tavený přeci jen se rozpustí a nelepí :-)

Moje mamka má ráda tuhle absolutně jednoduchou omáčku na špagety:1/4 l..smetany (nejraději na šlehání) 20 dkg.Nivy.Nivu nastrouhám na hrubším struhadle a rozpustim v horké smetaně.Nechám opatrně přejít varem,a je hotovo.Smetana musí mít pokojovou teplotu, aby se nesrazila.Slané je to tak akorát.Když mám pažitku, tak do smetany přidám.To je celý zázrak:-O;-) Při tomto poměru smetana pěkně zhoustne.:yes::yes:

:-K:-Kšikulka:yes::yes:

Ivusa: tak se mě to povedlo prohodit :yes:

Ivusa: a jak prosím prohodím ty dvě fotky? jsem tu krátce tak netuším ... a tak když někdo nemá rád veselou krávu tak a´t to kldině zkusí s jiným sýrem, jen to asi bude trvat déle. Tenhle sýr se poměrně rychle rozpouští .... Hranolky nebo brambory máme také rádi, ale občas se musí změnit příloha :-) tak dej pak vědět jak ti chutnalo. My jsme to měli dnes k obědu. Tak trochu jsem si ho aj vymyslela tento recept a fakticky mě chutnalo mnohem lépe než když jsem použila třeba jen smetanu a sýr ... s tím mlékem je to lepší a hlavně toho je mnohem více .... s jednou smetanou je to stěží pro dvě osoby když se nepoužije i to mléko. To by se muselo použít více smetany :-)

:-KKdo má něco proti veselé krávě ať si kupuje třeba krávu smutnou...:-Dmě se recept líbí ...jen bych vyměnila fotky ,za tu hlavní bych dala raději tu druhou.;-)Zkusím uvařit, ale máme rádi hranolky a vlastně všechno z brambor.Takže příloha je u nás jasná.:yes:

Janka: tak ono co neobsahuje moc soli :-) já nevím .. mi kupujeme různé sýry ale s veselou krávou to chutná nejlépe ... ano je omáčka slaná ... ale tak akorát .. díky tomu se už nemusí nic solit jenom trochu maso při koření, ale těstoviny není zapotřebí už dále solit :-) samozřejmě pokud máš zájem vyzkoušet můžeš použít i jiný druh sýra. Jen asi ty co se třeba dobře mažou aby se lépe rozpustilo. Ono by potom asi trvalo docela dlouho než by se sýr v omáčce rozpustil :-) ale zda vyzkoušíš klidně písni jaký sýr si použila a zda byl vyhovující a dobře se rozpustil :-)

My "Veselú kravu" nekupujeme už dlho pre jej veľmi vysoký obsah soli. Je možné, že sa najlepšie rozpustí, ale tá soľ, okrem toho, že "zabije" všetkú chuť, hlavne je veľmi škodlivá.

Tématické fráze:
smetanovo sýrová omáčka, sýrová omáčka s kari, sýrová kari omáčka, syrova omacka na kari, smetanovo sýrová omáčka recept, kari omáčka na těstoviny, smetanovosyrova omacka, smetanovo kari omacka, smetanovo sýrová omáčka na špagety, kari syrova omacka, smetanovo sýrová omáčka z nivy, sýrová omáčka na špagety, syrova omacka ze syru vesela krava, špagety na kari, smetanovo-syrová omáčka na špagety, sýrová omáčka s eidamem, sýrová omáčka kari, sýrová s kari, syrova omacka z vesele kravy, smetanosyrova omáčka recept

Suroviny:
maso kuřecí, koření kari, sůl, pepř, smetana 12%, mléko, sýr, těstoviny

Přidat fotografie receptu