Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový ondráš

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lucie2211

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 133 kJ /
749 kcal
Bílkoviny28,77 g
Tuky10,82 g
Vláknina18,35 g
Cholesterol 265 mg
Sodík 181 mg
Sůl0,31 g
Sacharidy126,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory na jemno nastrouhejte. Krok 2: Z brambor slijte tekutinu, zalijte je mlékem a zamíchejte. Krok 3: Přidejte ostatní ingredience na těsto a pomalu přisypávejte mouku, až vznikne hustší, ale stále tekuté těstíčko. Krok 4: Řízky osolte a opepřete. Krok 5: V pánvi na lžíci oleje maso zprudka osmahněte z obou stran. Vyjměte na papírovou utěrku a přilijte do pánve další lžíci oleje. Krok 6: Na rozpálený olej vlijte sběračku těsta, trochu rozetřete a na ně položte řízek. Přelijte dalším těstem a smažte z obou stran dočervena. Podávejte se zeleninovou oblohou. Když hotový řízek krátce zapečete v rozpálené troubě, bude křupavý. Bramborákové těsto lze naplnit i kuřecím masem, olomouckými tvarůžky či hermelínem.

Zveřejněno 22. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový ondráš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jJY4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový ondráš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jJY4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Ňamka

:yes::yes::-p

znám to jako řízek v bramboráku a je to moc moc dobré. K tomu zelný salát. Mňam. Děkuji za připomenutí a posílám bod:-)

Tématické fráze:
vepřový řizek ondráš, ondráš, ondráš z vepřového masa, ondras v troube, ondráš s vepřového masa, řizek ondraš, ondráš recept, ondráš z z vepřového masa, ondraš v bramborovem, ondras z panenky, vepřové maso ondráš, maso ondraš, ondráš z vepřové panenky, veprovy rizek ondraz, ondráš z vepřového, veřový ondráš, zelný ondráš, řízek ondráš v troube, ondráš vepřový řízek, ondráš s vepřovou panenkou

Suroviny:
řízek vepřový, sůl, pepř mletý, olej, brambory, mléko, vejce, mouka hladká, česnek, majoránka, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu