Bigos
V tradiční polské kuchyni najdete podobné suroviny jako v naší české. Například bigos - jídlo, které zahřívalo lovce na zimních výpravách. V receptu najdete vepřové a hovězí maso, houby, kysané zelí i pikantní klobásu. Výsledek je vynikající.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 395 kJ / 6 070 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 571,63 g |
Tuky | 364,12 g |
Vláknina | 43,20 g |
Cholesterol | 2,00 g |
Sodík | 22,75 g |
Sůl | 54,08 g |
Sacharidy | 106,10 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 11. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bigos
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6rK
Moje poznámka
Bigos
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6rK
Nejnovější recepty
Vánoční stromečky
Přidáno před 9 minutami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 1 hodinou
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 3 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 4 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 12 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 1 hodinou
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 14 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 15 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 15 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 15 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 15 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 16 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 17 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 17 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 18 hodinami
Tématické fráze:
bigos nejlepší recept,
bigos-nejlepší recept,
polský bigos,
bygos,
recept na polsky bigos,
pravý polský bigos,
bigos nejlepší recepty,
polské jídlo bigos,
recept polsky bigos,
jehněčí klobásy,
bigoš,recept,
to recepty,
kucharka polsky bigos,
recepty polský bigos,
polsky bigos recept,
bygosz,
jehněčí klobásy recept,
bygos recept,
jak se vaří bigos,
recept na jehněči klobasy
Suroviny:
zelí kysané,
zelí,
hovězí zadní,
plecko vepřové,
žebra vepřová,
maso drůbeží,
bůček uzený,
klobása,
houby sušené,
cibule,
slanina anglická,
sůl,
majoránka,
kmín drcený,
pepř mletý,
bobkový list,
libeček,
tuk na smažení
Komentáře (89)