Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí perník podle mne

Tato jednoduchá buchta na plech je ideálním moučníkem, pokud zrovna nemáte moc času. Suroviny na těsto stačí jen smíchat a vylít na plech. Po upečení perník polijeme polevou a ozdobíme dle naší fantazie.

Hodnocení receptu je 4,6 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JitkaR JitkaR

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 20 min

70 min (50 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 782 kJ /
5 923 kcal
Bílkoviny134,26 g
Tuky206,62 g
Vláknina40,25 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 601 mg
Sůl2,03 g
Sacharidy861,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny vyšleháme do řidšího těsta a nalijeme na plech, který jsme vymazali máslem a vysypali strouhankou. Pečeme na 200 °C asi 20-25 minut. Krok 2: Po upečení necháme perník vychladnout. Krok 3: Ve vodní lázni rozpustíme Omegu a nalámanou čokoládu. Poté co je rozpuštěná a hladká, nalijeme ji na vychladlý perník zdobíme dle fantazie.

TIP: Recepty na hrníčkové perníky

Zveřejněno 24. 1. 2013

Poznámka autorky JitkaR

Cukrářská rýže nebo jemně nasekané vlašské ořechy jsou možné varianty zdobení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí perník podle mne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2J7M

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí perník podle mne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2J7M

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

2x PRÁŠEK DO PEČIVA je moc.

Roxana: Že sedmdesát je víc než dost! ;-)

Frantiska: no a co tím chcete řící? Že další být nemohou, jen nesmí opisovat, čím víc , tím líp. Ráda zkouším, můj je z r, 2013,,,:-)

Jitka Dlouhá: :-Jituš, jestli je ta fotka od tebe, tak se smíchy válím ještě teď, rozkošné dítě! já sem nechodím, rekonstruovali jsme rodný dům a předtím jsem ošetřovala nemohoucí rodiče.;-( Zůstali jsme tu, ale moc se změnilo. A čas letí neuvěřitelně rychle:-! No a přišla ke třem vnoučkům a nebudu je moci vidět, dnes jeden odjel, honem, honem....

Upečeno, přidala jsem marmeládu do těsta a polila tyčinkou ledové kastany . Jaký pernik je, dam vědět ráno :-)

Dnes jsem upekla uplně přesně podle receptu, nic neměnila a perníková buchta je uplně vynikajcí :-)
Děti i já jsme si pochutnali :-):-K

Moc dobry!! :yes:

Mělo být 2 lžičky koření do perníku

Tak jsem vyzkoušela, ale místo prášku do perníku který jsem zrovna neměla jsem dala 2 lžičky prášku do perníku a byl výborný:yes:;-)

je tu jen neco pres 70 receptu na pernik ...

Není to moc? Jeden prášek do pečiva a jeden do perníku?? Jeden pytlík prášku je na půl kila mouky a u perníku tuším taky...a ty to máš na 3 hrnky mouky, to je tak necelé půlkilo mouky...

Jitka Dlouhá 24. 1. 2013 15:26
Určitě bude dobrý, ukládám a vyzkouším :yes::-p

Tématické fráze:
domací perník na plech, mrkvový perník s ovocem, vláčný hrnkový perník na plech, hrnkový perník na plech, domaci pernik s jablky, rychlý perník na plech s jablky, hrnkový perník s jablky, domácí perník na plech s jablky, domáci pernik, perník na plech s jablky, perník s jablky na plech, recept na domácí hrnkový perník, perník s jablky a ořechy, domácí perníková buchta, recept na perník na plechu, perník recept na plech, nadýchaný perník od babičky, perník jablkový hrnkový, jak se děla perník, rychlý hrnkový perník

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, olej, mléko, vejce, prášek do pečiva, prášek do perníku, skořice mletá, kakao, tuk, strouhanka, čokoláda na vaření, omega

Přidat fotografie receptu