Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Frgálová buchta

Máte chuť na tradiční valašské frgále, ale nechcete se zdržovat přípravou kynutého těsta? Zkuste podle našeho receptu připravit frgálovou buchtu, která spojuje tři náplně - tvarohovou, makovou a povidla. Připravená je velmi rychle, na řezu vypadá krásně a ještě lépe chutná.

Hodnocení receptu je 4,8 (39×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka.jemnice Lenka.jemnice

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 248 kJ /
5 557 kcal
Bílkoviny92,02 g
Tuky157,74 g
Vláknina15,40 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 526 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy934,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozšleháme s cukrem, přidáme mléko, olej, mouku s práškem do pečiva a umícháme těsto. Krok 2: Na tvarohovou náplň všechny suroviny promícháme, náplň by měla být řidší. Krok 3: Dvě třetiny těsta dáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme tvarohovou náplní, lžičkou poklademe povidly a makovou nebo jinou náplní a přelijeme zbytkem těsta tak, aby místy náplň byla vidět. Krok 4: V předehřáté troubě upečeme na 180-200 °C asi 30 minut. Krok 5: Hotovou buchtu lehce pocukrujeme.

TIP: Jak upéct frgály?

Zveřejněno 24. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Frgálová buchta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mXyR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Frgálová buchta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mXyR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Výborná buchta, doporučuji vyzkoušet 🤩👍🏻🤤 určitě nepeču naposledy 🙂😁

Výborná buchta, doporučuji vyzkoušet 🤩👍🏻🤤 určitě nepeču naposledy 🙂😁

Jak velký plech prosím?

Dělala jsem jí už mockrát, ale tenhle recept je nejlepší. Dnes jen s tvarohem a povidly, až přijede makožravá část rodiny, tak přidám mák.:-K

:yes::-)

Buchta je výborná, děkuji za recept

dobrota!!!!

:-)<3:yes::-K buchtu dělám juž dlouho a je moc dobrá

:yes: Super recept :-) těsto jsem dala na plech celé, na něj z tvarohu mřížku do ok lžičkou povidla a posypala drobenkou doplněnou strouhaným perníkem, prostě paráda hned hotová :yes::yes::yes:

Až mi teda zaskočilo z toho názvu....Lidi, kam na to chodíte? Víte, co jsou frgály?

mag-da-lena: ale autorka nazvala recept buchtou nikoli jako koláč, do buchty dala to, co se běžně na frgále používá ;-)

Je to super recept :yes:

Mandelinka 23. 3. 2016 11:25
Ringo: Souhlasím, frgál je něco úúúúúplně jiného:-)

Tohle není těsto na frgály.ringousekvcentrum.cz

Marta Šmilňáková 13. 7. 2015 07:55
:-*Skvelý koláčik.

Měla jsem problém, že se mi buchta párkrát srazila. Je dobré tvaroh i povidla tolik neředit a nechat místa volné,aby měla buchta kam naskočit.:-D

Tématické fráze:
frgálový kolac, frgálový koláč recept, maková buchta na plech, maková buchta s tvarohem, litá buchta na plech, buchta jako hanácké koláče, maková buchta s pudinkem, buchta na plech s tvarohem a pudinkem, litá buchta s povidly, prošívaná deka s pudinkem, litá buchta s tvarohem a povidly, litá buchta s tvarohem, lité buchty na plech, frgálový koláč na plech, prošívaná deka s pudinkem recept, maková litá buchta, litá buchta na plech s tvarohem, litá buchta s tvarohem a povidlím, buchta na plech, frgálová buchta s tvarohem

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, mléko, olej, mouka hladká, prášek do pečiva, tvaroh, mléko, cukr moučkový, cukr vanilinový, pudink vanilkový, náplň maková, povidla švestková

Přidat fotografie receptu