Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 440 kJ / 3 212 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,79 g |
Tuky | 184,01 g |
Vláknina | 12,50 g |
Cholesterol | 1,13 g |
Sodík | 686 mg |
Sůl | 2,27 g |
Sacharidy | 312,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celá vejce šleháme s cukrem.
Krok 2: Postupně přidáváme vodu a olej. Pokaždé dobře prošleháme. Ručně vmícháme prosátou mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva.
Krok 3: Rovnoměrně rozetřeme do dortové formy, jejíž dno jsme vyložili papírem na pečení.
Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C asi 15-20 minut. Korpus necháme úplně vychladnout, vyjmeme z formy, odstraníme papír ze spodu a korpus vrátíme zpět do čisté, umyté formy.
Krok 5: Dáme nabobtnat želatinu do 100 ml vody a připravíme dle návodu. Necháme vychladit.
Krok 6: Čokoládu nasekáme nožem na drobné kousky. Nastrouháme marcipán, promícháme s čokoládovými hoblinkami, aby se nám nelepil.
Krok 7: Tvaroh rozmícháme s práškovým cukrem. Šlehačku vyšleháme, vmícháme do tvarohu a ručně zamícháme želatinu.
Krok 8: Nakonec vmícháme nasekanou čokoládu smíchanou s nastrouhaným marcipánem.
Krok 9: Celou směs naneseme na korpus v dortové formě.
Krok 10: Polijeme polevou nebo nastrouháme čokoládu na ozdobu a dort odložíme do lednice, aby dobře zatuhnul. Nejlépe přes noc.
Zveřejněno 24. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládovo-marcipánový dort s pařížskou šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wgrr
Moje poznámka
Čokoládovo-marcipánový dort s pařížskou šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wgrr
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 13 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
dort s tyčinkami,
kakaový dort s pařížskou šlehačkou,
ozdoba parizskou slehackou,
dort s pařížskou šlehačkou recept,
čokoládový dort s pařížskou šlehačkou,
čokoládový dort s pařížskou šlehačkou a marcipáme,,
čokoládový dort s marcipánem,
marcipánový dort se šlehačkou,
dort ozdobeny tycinkami,
dort s pařížskou smetanou,
dort se šlehačkou a marcipánem,
slehackovy dort s marcipanem,
dort s pařížskou šlehačkou a marcipánem,
dort s čokoládovými hoblinami,
krém s pařížskou smetanou,
parisske tycinky recept,
pařížská šlehačka se želatinou,
čokoládovo marcipánový dort,
falešná pařížská slehacka z moukou,
muffiny s pařížskou šlehačkou
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
kakao,
prášek do pečiva,
olej,
voda,
smetana,
šlehačka pařížská,
cukr moučkový,
želatina,
voda,
čokoláda hořká,
tyčinky,
čokoláda,
šlehačka pařížská
Komentáře