Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestkový koláč z kynutého těsta

Rychlý a snadný ovocný koláč, jehož těsto se nenechává kynout, ale rozvaluje se ihned po uhnětení. Díky tomu ho můžete mít už za hodinu na stole. Doplňuje ho lahodná máslová drobenka a náplň ze zralých švestek.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kamili Kamili

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 218 kJ /
4 354 kcal
Bílkoviny69,28 g
Tuky191,82 g
Vláknina26,18 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 181 mg
Sůl0,34 g
Sacharidy574,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Drobenku připravíme smícháním všech surovin. Krok 2: Do misky rozdrobíme droždí a posypeme ho špetkou cukru. Přelijeme polovinou vlažného mléka, zamícháme metličkou a za stálého míchání přisypáváme hladkou mouku, dokud nevznikne řidší kaše. Povrch poprášíme moukou a necháme 20 minut kynout. Krok 3: Do vykynutého kvásku přidáme zbytek mléka, cukru, vanilkového cukru, mouky, olej, vejce a citronovou kůru a zamícháme a hněteme asi 15 minut, dokud nevznikne hladké nelepivé těsto. Krok 4: Poté těsto rozválíme na pomoučněném válu do tvaru obdélníku (okraje necháme silnější). Krok 5: Takto připravené těsto přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Okraje těsta potřeme rozšlehanými žloutky. Švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Pak je rovnoměrně poklademe na koláč a zasypeme drobenkou. Krok 6: Pečeme v troubě rozehřáté na 170°C 15 až 20 minut do světle hnědé barvy drobenky. Po upečení necháme vychladnout.

TIP: Oblíbené švestkové koláče

Zveřejněno 24. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkový koláč z kynutého těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RB1V

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkový koláč z kynutého těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RB1V

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Těsto je naprosto skvělé a vláčné. Dělala jsem z dvojité dávky a dobře se s ním pracuje. Děkuji :-K:-K:-K:-K

Koláč jaký svět ještě neviděl :-D

Tématické fráze:
kynute testo na kolac, kynuté těsto se švestkami, koláč z kynutého těsta, kynuty svestkovy kolac, těsto na švestkový koláč, kynutý šveskový koláč, kynuté těsto z hrubé mouky, kolač s kynuteho těsta, sveskovy koláče, kynutá švestkový koláč, šveskový koláč z kynutého těsta, kynuty kolac se svestkami, kynuté těsto se švestkama, jak dlouho se peče kynutý koláč, jak dlouho se péče svestkovy kolac, kynut děsto se švestkami, jak dlouho se peče kynuté těsto, švestkový koláč skynutého těsta, kynuté těsto na kolace se svestkami, kynuté testo na koláč se švestkami

Suroviny:
droždí čerstvé, mléko, cukr krupice, mouka hladká, olej, vejce, cukr vanilkový, kůra citronová, švestky, mouka hrubá, cukr krupice, máslo, skořice, žloutek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu