Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvový dezert

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lucie2211

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 683 kJ /
6 617 kcal
Bílkoviny103,99 g
Tuky404,38 g
Vláknina11,20 g
Cholesterol 2,22 g
Sodík 805 mg
Sůl1,76 g
Sacharidy634,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: těsto: Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Vešleháme žloutky a pak olej. Chvíli společně prošleháme. Pak zlehka vmícháme mouku smíchanou s ořechy a těsto nalijeme do formy( nebo na plech s vymazaným a hrubou moukou vysypaným dnem. Upečeme (190°C, 30-40 minut). Krok 2: Po částečném zchladnutí, boky oddělíme od formy ostrým nožem a korpus vyklopíme. Krok 3: Krém: Ručním mixérem se šlehacími metlami šlehám máslo s cukrem tak dlouho, dokud není krém hladký. Krok 4: Potom začnu po lžičkách přidávat pudink. Měl by mít stejnou teplotu jako máslo, aby se krém nesrazil. Pudink postupně zašlehávám, krém je potom jemnější a má příjemnou vanilkovou příchuť. Celkem přidám do krému asi 3-4 lžíce pudinku. (Můžete přidat i trošičku rumu) Krok 5: Hotový krém nechám chvíli vychladit v ledničce a pak používám na zdobení a pomazání. Krok 6: Ořechový korpus potřeme máslovým krémem. Rozložíme broskve a připravenou želetinou polijeme dezert. Můžeme zdobit zbytkem máslového krému.

Zveřejněno 25. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvový dezert

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BEnY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvový dezert

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BEnY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Pěkné, ale mohla jsi ho vyfotit radši z boku;-).

Vypadá to dobře. Nevím však, proč mám uvařit pudink z 1/2 l mléka, když se do krému dávají 3 až 4 lžičky?

Tématické fráze:
broskvovy dezert, dezert s broskvemi, dezert z broskví, dezerty z broskví, broskvové dezerty, dezerty s broskvemi, broskvový desert, dezerty s broskvi, dezerty broskvemi, lehky dezert s broskvemi, dezert s broskvemi a pudinkem, dezert s broskví, dezerty broskvové, dezert z broskvemi, broskve dezert, broskvokový dezert, broskvovy dezert recept, cukrovi z bylku, recepty dezerty za chvili, dezery poháry

Suroviny:
vejce, cukr krupice, olej, mouka hladká, ořechy mleté, máslo, cukr moučkový, pudink vanilkový, mléko, šťáva broskvová, broskve

Přidat fotografie receptu