Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cheesecake "čokoládový trojboj"

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mirusha Mirusha

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie31 232 kJ /
7 465 kcal
Bílkoviny140,00 g
Tuky489,52 g
Vláknina32,80 g
Cholesterol 1,66 g
Sodík 1,24 g
Sůl3,05 g
Sacharidy608,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Korpus: Sušenky s mandlemi rozmixujeme, přidáme máslo a mléko a smícháme do konzistence drobenky. Pokud by se drobila, přidáme ještě trochu mléka, nakonec zapracujeme med. Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem, okraje vymažeme máslem a sušenkovou směs rovnoměrně vmačkáme po celé ploše formy (můžeme rozprostřít i do stran - cca 1 cm vysoko). Dáme péct na 20 minut do vyhřáté trouby na cca 180 stupňů. Korpus po upečení necháme vychladnout. Krok 2: Náplň: Nejdříve si vyrobíme mléčný ganache. Smetanu ke šlehání si přivedeme k varu, vložíme na kostičky nalámanou mléčnou čokoládu a pomalým promícháváním necháme rozpustit. Metličkou pořádně prošleháme, aby ve smetaně nezůstaly čokoládové hrudky. Dáme stranou a necháme za občasného promíchnutí vychladnout. Krok 3: V míse si rozetřeme cukr s Philadelphií, ricottou a kysanou smetanou a přidáme vejce, které pořádně rozmícháme do směsi. Do půlky náplně vmícháme ve vodní lázni rozpuštěnou hořkou čokoládu, do druhé půlky směsi vmícháme ve vodní lázni rozpuštěnou bílou čokoládu. Krok 4: Lze rozpustit ale i v mikrovlnce, jen doporučuju hlídat, aby čokoláda nezhrudkovatěla. Na vychladlý korpus nejdříve nalejeme náplň z hořké čokolády, uhladíme a poté nalejeme náplň z bílé čokolády a též uhladíme. Správně by se měl cheesecake péct ve vodní lázni, ale bohužel i po obalení dortové formy alobalem se může stát, že voda do formy zateče a dort zničí, proto peču tak, že dort dám na mřížku a těsně pod ní dám hluboký plech s vařící vodou. Pokud ale chcete dodržet postup vodní lázně, tak formu pořádně obalíme alobalem, dáme do pekáče a zalejeme vařící vodou tak, aby voda dosahovala do 2/3 formy. Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě na cca 160 stupňů, cca 45 minut. Troubu se snažíme po dobu pečení neotvírat :) Cheesecake by měl být po vytažení z trouby na krajích pevný, ale ve středu ještě stále rosolovitý (ne tekutý!!!), po mírném zatřesení s formou by se střed měl ještě mírně klepat. Pokud se zdá být střed ještě tekutý, vrátíme do trouby a chvíli ještě pečeme. Po upečení necháme vychladnout, na vrch rozetřeme mléčný ganache a dáme odležet do lednice, nejlépe přes noc.

Zveřejněno 26. 1. 2013

Poznámka autorky Mirusha

Inspiraci jsem našla v kuchařce Ivety Fabešové "Iveta a sladká Francie", ale upravila jsem si postup trochu podle svého a podle rad z jiných webů....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cheesecake "čokoládový trojboj"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wgE8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cheesecake "čokoládový trojboj"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wgE8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

<3<3:yes:

Ten vypadá prudce jedle :yes::-K

Krasny tot trojboj!!

mňam, mňam :-p

:yes::yes:Čokoládovo-krémová extáze:-D:-D

:yes::yes: krásný moc

Tématické fráze:
čokoládový cheesecake, cheesecake čokoládový, čokoládový cheesecake recept, recepty dort chesse, cheesecake na plech, jak správně rozpustit čokoládu, cheesecake cokoladovy recept, čokoládový cheesecake pečený, cheesecake na plechu, korpus z drcených sušenek, dort z drcených sušenek, pečený čokoládový cheesecake, čokoládový cheesecake s ricottou, vánoční cheskake, cheesecake doba pečení, čokoládový chessecake, cheesecake recept, čokoládový cheesecake top recepty, zákusek z drcených sušenek, cheesecake

Suroviny:
sušenky máslové, mandle drcené, máslo, mléko, med, sýr ricotta, sýr philadelphia, smetana kysaná, smetana ke šlehání, vejce, cukr krupice, čokoláda hořká, čokoláda bílá, čokoláda mléčná

Přidat fotografie receptu