Výborná vánočka z domácí pekárny
Vzpomínáte na lahodnou vánočku jako od babičky nebo maminky? Chcete upéct stejně výbornou? Náš recept vás provede krok za krokem. Na těsto vyzrajeme tím, že ho zaděláme v domácí pekárně. Potom už jen stačí nezauzlovat si ruce při pletení.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 714 kJ / 3 756 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 96,94 g |
| Tuky | 114,38 g |
| Vláknina | 20,10 g |
| Cholesterol | 955 mg |
| Sodík | 1,18 g |
| Sůl | 2,79 g |
| Sacharidy | 574,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozinky namočíme do rumu alespoň dvě hodiny předem. Máslo vyndáme včas z lednice, aby změklo.
Krok 2: Suroviny vložíme do nádoby domácí pekárny v pořadí, jak jsou uvedeny (okapané rozinky můžeme přisypat až ke konci hnětení). Nastavíme program Těsto.
Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem. Na vále těsto rozdělíme na dvě poloviny. Každou polovinu rozdělíme na šest kousků. Z nich vyválíme prameny na vánočku, kterou upleteme klasickým způsobem.
Krok 4: Aby se prameny při pletení nelepily na ruce, můžeme je lehce pomoučit. Vál můžeme lehce zaprášit moukou.
Krok 5: Upletené vánočky přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Můžeme přikrýt utěrkou a necháme asi hodinu na teplém místě kynout.
Krok 6: Včas zapneme nahřívat troubu na 150 °C. Po vykynutí (měly by zdvojnásobit objem) potřeme vánočky rozšlehanými bílky a můžeme posypat oloupanými plátky mandlí nebo sekanými oříšky.
Krok 7: Plech vložíme do trouby a pečeme zvolna zhruba 40 minut. Pokud by se vánočky seshora moc pálily, přikryjeme je alobalem a dopečeme.
Krok 8: Po upečení a zchladnutí vánočky zlehka pocukrujeme.
Zveřejněno 26. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výborná vánočka z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KEYx
Moje poznámka
Výborná vánočka z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KEYx
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 9 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 11 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 11 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 12 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 15 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 6 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 9 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 9 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 11 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 12 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 13 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 13 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 14 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 15 hodinami
Tématické fráze:
vanocka z domaci pekarny,
těsto na vánočku z domácí pekárny,
recept na vybornou vanocku,
domaci vánočka,
vánočka z pekárny,
dobrá a vláčná domácí vánočka,
vynikající vánočka z domácí pekárny,
nadýchaná vánočka recept,
vánočka v domácí pekárně,
vanočka recept z domaci pekarny,
nadýchaná vánočka,
vánočka domácí pekárna,
výborná vláčná vánočka,
vanocka do pekarny,
vanocka se sadlem,
recept na vánočku v domácí pekárně,
vláčná vánočka,
domácí vánočka recept,
vánočka v pekárně,
vánočka z domácí pekárny recept
Suroviny:
mléko,
máslo,
žloutek,
vejce,
cukr vanilkový,
cukr krupice,
sůl,
rozinky,
kůra citronová,
mouka polohrubá,
mouka hladká,
droždí sušené,
bílek,
mandle,
cukr moučkový,
rum
Komentáře (77)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Mazanec je