Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné kokosky máčené v čokoládě

Plněné kokosky patří mezi oblíbené vánoční cukroví. Naučte se tuto dobrotu připravit doma dle našeho osvědčeného receptu. Křehká linecká kolečka můžete s voňavými kokoskami spojit pomocí oblíbeného krému nebo marmelády.

Hodnocení receptu je 4,6 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

IvanaS

Náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 40 min

100 min (60 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 510 kJ /
6 336 kcal
Bílkoviny65,36 g
Tuky294,98 g
Vláknina37,90 g
Cholesterol 570 mg
Sodík 595 mg
Sůl1,28 g
Sacharidy836,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vodní lázni nahřejeme bílky s cukrem na teplotu asi 50 °C. Přidáme kokos a hladkou mouku. Důkladně zamícháme a za občasného míchání necháme vychladnout. Nešleháme, jen mícháme. Krok 2: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Větší nízký plech vyložíme pečicím papírem. Krok 3: Do cukrářského sáčku vložíme kulatou špičku a sáček naplníme kokosovou hmotou. Krok 4: Na připravený plech stříkáme malé hromádky o průměru asi 4 cm. Pečením kokosky získají na objemu. Krok 5: Plech vložíme do trouby a kokosky pečeme v předehřáté troubě asi 15-20 minut. Necháme vychladnout na plechu. Krok 6: Hladkou mouku, Solamyl a moučkový cukr prosejeme do mísy a společně promícháme. Krok 7: Moučnou směs vysypeme na pracovní plochu, přidáme 1 žloutek a na kostičky nakrájené studené máslo. Ručně zpracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v lednici. Krok 8: Větší nízký plech vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 170-180 °C. Krok 9: Odpočaté těsto vyválíme na plát o tloušťce asi 3 mm a vykrajujeme z něj kolečka o průměru asi 4-5 cm. Měly by mít zhruba stejný průměr jako kokosky. Krok 10: Kolečka klademe na připravený plech a pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut dorůžova. Po upečení necháme vychladnout na plechu. Krok 11: Upečené kokosky slepujeme pomocí oblíbeného máslového krému nebo marmelády s lineckými kolečky. Krok 12: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a namáčíme do ní spodní část slepených kokosek (asi do 1/3). Namočené kokosky klademe na tác vyložený pečicím papírem a uložíme do lednice, aby čokoláda zatuhla. Krok 13: Hotové kokosky skladujeme v chladné místnosti.

TIP: Rady a tipy pro přípravu dokonalých kokosek

Zveřejněno 27. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné kokosky máčené v čokoládě

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O95Y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné kokosky máčené v čokoládě

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O95Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Tak si to představte. Před léty jsem si koupila v mléčném baru tuto kokosku, s chutí jsem se do ní zakousla - a v ústech jsem měla připínáček!!!

Mohu se prosim zeptat na kolik mam pect a jak dlouho??:-)

:-)jsou úžasné mám je ráda

moc dobré

Jsou nádherné !!:yes:

To jsou ony-ty miluji :-) Na Vánoce jdu do toho ! Děkuji za recept.:-K

Tématické fráze:
plněné kokosky, kokosové kostky máčené v čokoládě, kokosové rohlíčky máčené v čokoládě, kokosky, pečené kokosky, cukroví máčené v čokoládě, máčení v čokoládě, jak máčet v čokoládě, kokosky plněné, kokosky pečené, slepované banánky máčené v čokoládě, máčení cukroví v čokoládě, rohlíčky máčené v čokoládě, čokoláda na máčení, buchta máčená v čokoládě, plněné kokosky videorecept, máčená buchta, spodky pod kokosky, cokolada na maceni cukrovi, linecké cukroví máčené v čokoládě

Suroviny:
kokos, cukr moučkový, bílek, mouka hladká, mouka hladká, solamyl, máslo, cukr moučkový, žloutek, šťáva citronová, marmeláda, čokoláda

Přidat fotografie receptu