Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavé řízky z trouby na horkovzduch

Nevěříte, že se dají křupavé řízky připravit i bez smažení? My vás přesvědčíme o opaku. K dokonalé křupavosti budete potřebovat speciální obalovací směs a funkci horkovzduch u své trouby. Maso můžete volit dle svých preferencí.

Hodnocení receptu je 4,7 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min +minimálně 2 hodiny naložení masa

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava, +minimálně 2 hodiny naložení masa)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme, nakrájíme, naklepeme, osušíme, opepříme a osolíme z obou stran. Krok 2: Do misky vložíme řízky, svlažíme olejem, aby byly přelité a necháme odpočívat nejméně 2 hodiny (ideálně přes noc). Krok 3: Po odležení z řízků savým papírem setřeme olej. Krok 4: Do plastikového sáčku dáme směs na obalování, protřeme ho a na řízky z obou stran zatlačíme, aby se směs na řízky přichytila. Krok 5: Pak dáme do pekáčku, nebo plechu papír na pečení a na něj rozložíme obalené řízky. Krok 6: Troubu zapneme na 230 °C a nastavíme horkovzduch. Když je rozehřátá, vložíme řízky a pečeme 20-30 minut podle druhu masa.

TIP: Nejlepší řízky

Zveřejněno 27. 1. 2013

Poznámka autorky Bibinka

O této směsi jsem slyšela samou chválu, že jsou to báječně křupavé řízky, jinak na takové věci nejsem, mám ráda všechno domácí, ale tak mě to nutilo vyzkoušet a nezklamalo to, řízky opravdu křupavoučké, proto dávám jako recept, kdo rád křupavé řízky, aby vyzkoušel. Nám to chutnalo a podávala jsem se šťouchanými brambory.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé řízky z trouby na horkovzduch

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RB5O

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé řízky z trouby na horkovzduch

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RB5O

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Dneska jsem je zkoušela nejsou špatné bodík a jestli nevadí tak fotka:yes::yes:jo řízky byly kuřecí a nápady pikantní;-)

Řízky miluju, tohle jsem viděla v obchodě, leč nezkoušela.
Ale zkusím vypadá to moc dobře!:yes:+4, nevěděla jem že jse dát více bodů...

Bibinko,tuto směs také ráda používám.Já do naklepaných řízků vetřu prolisovaný česnek,malinko kápnu olej a vmasíruji do masa.Pak plátky položím na sebe a zabalené ve folii nechám v lednici do druhého dne.Jen jak je pak smažím v troubě,tak je dělám v pekáči na peč.papíru asi 15minut,pak položím na každý kousek tenký plátek másla a přikryté druhým dílem pekáče dopeču podle druhu masa do měkka.Když jsem je dělala jen na plechu,tak byly takové moc vypečené a to nám nejelo:-)Ale to bylo asi tou plynovou troubou:-STy Tvé vypadají moc dobře:-p+6:yes::-K

Majko díky, zaručeně vyzkouším, až budu zase dělat řízky;-)

Jsou výborný,taky je občas dělám a po upečená prokládám plátkem másla,vyzkoušejte,dostanou vyjímečnou chuť,naučila mně to babička,ona prokládala i klasické řízky.

míla::-D:-D Dobrý, my máme patra v pohodě;-)

Ty jsou tak křupavý, že si s nima odřeš dásně.

varilamyskakasicku: Ivi, já vždycky smažila řízky na oleji, nebo sádle, takto v troubě poprvé a musím říct, že jsou lepší, protože nejsou mastný a do sebe nenatáhnou při pečení žádný tuk-jo paráda;-)

:yes::yes:

Asi taky vyzkouším :-p,jsem jako ty nejraději všechno domácí :yes::yes::yes::-D

Moc pěkné Jani, nedám dopustit ns řízky z trouby, paráda:-K;-):-p:yes:

BIBI jojo znám;-):yes:

Tématické fráze:
rizky z trouby, obalované vepřové řízky pečené v troubě, řízky v troubě, řízky do trouby, řízek z trouby, řízky v horkovzdušné troubě, vepřové řízky z trouby, vepřové řízky z trouby, kuřecí řízky z trouby, řízky pečené v troubě, řízky z krkovice v troubě, pečení řízků v troubě, vepřový řízek z trouby, vepřové řízky v troubě, rizky na plechu, jak péct řízky v troubě, rizek v troube, řízky bez tuku, řízky z horkovzdušné trouby, obálovací směs na řízky

Suroviny:
maso vepřové, olej, sůl, pepř, koření

Přidat fotografie receptu