Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naložená kýta pro Janču Remkovou

Hodnocení receptu je 4,1 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lusinda79

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 924 kJ /
1 416 kcal
Bílkoviny159,24 g
Tuky59,28 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 1,02 g
Sodík 1,27 g
Sůl2,97 g
Sacharidy49,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze všech přísad našleháme těstíčko, pro lepší konzistenci můžeme přidat nebo část mouky nahradit solamylem. Krok 2: Plátky kýty obalíme a necháme uležet přes noc. Krok 3: Prášek do pečiva zajistí, že masíčko pěkně změkne. Krok 4: Smažíme na oleji a na ubrousku necháme okapat.

Zveřejněno 3. 12. 2008

Poznámka autora Lusinda79

4 porce plus jeden bonusový řízeček :o)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Naložená kýta pro Janču Remkovou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYNj

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Naložená kýta pro Janču Remkovou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYNj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Jani mám radost, že chutnalo a díky za přidání fotečky, máš to moc hezké.

Lucinko, moc dobré!!:yes: Doufám, že jsi v pořádku a že se ti bude líbit fotečka, kterou jsem přidala a děkuji ti za recept.:-)

Lusindo, nebyla si v minulém životě vyslýchána inkvizicí v mučírně?

Právě to Tesco jediný můžu-nemají tam háky a není stísněný prostor.

o prášku jsem také nevěděla, to je úžasný trik - díky :yes:

Přiznávám, že ač ze starého rodu jihočeských řezníků a hospodských, mám fobii z masny.To si nedělám srandu, takže mi maso chodí kupovat muž nebo mamka.Já jen zadám instrukce.Je to fakt hanba, ale já tam mám stísněný pocit..no kdo nezažil-neví.

:-D:-D,jen ta představa...:-D, ale Lusindo, proto já nekupuju balíčkové maso (to už musí být fakt zle - ale pak si to riziko odnáším já) raději volím řeznictví klasické - počkej, teď přemýšlím nad Tescem ...ale tam u pultového masa máš právo na kontrolu. Já vím, že je to těžké, když je za tebou fronta ...,ale pokud máš už třeba stálé řeznictví, kde nejsi tak anonymní, tak je to o něčem jiném. A maso budeš jíst ty a ne lidi za tebou, ani ti na něj nepřidaj.;-)

Jenže právě to osvětlení v masně, o Tescu nebo balíčku raději ani nemluvím, to hodně zkresluje.Takže vidím možnost:"Pane řezníku, ukrojte mi na steak, a já se půjdu mrknout před krám.Fronta laskavě počká.":-D

Tak tady to vidím na vzpouru chuťových buněk. Ale je fakt, Jani, že roštěnec (nízký nebo vysoký) ze starého býka - no to radši podrážku z adidasek Ale zas právě u roštěnek je fantastický fígl - z mladého kusu totiž to poznáš jednak barvou - je jasná, zářivá, nesmí být ani malinko zakalená nebo do šeda, - a jednak, když to zmáčkneš tak necítíš prakticky žádný odpor. Jo pokud kupuješ porcovaný, tak bacha na nakrájení. Tam může být i z mimina býka a pokud není přes vlákno, tak ....atd ;-)

...tady Jani vidíš ty chuťové asociace.:-D

Lucko, no jo, býka, roštěnka taky není moje silná stránka, ale prý to musí být hlavně mladý roštěnec. Ale, koukám, jak jsme od kýty přešly k hovězímu!:-D:-))

tak tohle s tím práškem jsem neznala, ale určitě to musí fungovat, a recept je jedlý i bez něj ;-).Zkusím to se vším:-p:yes:

Já se zajímala jak na steaky-dostala jsem přednášku jak koupit odleželé maso z argentinského býka odrudy Angus...i když nejsem socka tak na tohle bych potřebovala ještě jednoho manžela, který by ovšem u nás nejedl, a pouze z dobroty svého srdce mi odevzdával výplatu.

Trik s prdopečem znám, bylo mi to doporučeno právě kvůli kýty!;-)

Z Orlové do Brna to máš daleko-tož su v klidu;-):-D

Tématické fráze:
jehněčí kýta recept, naložené vepřové maso, naložená vepřová kýta, naložené jehněčí, naložená vepřová panenka, naložené jehněčí maso, naložení vepřového masa, vepřová kýta naložena, naložená panenka, jehněčí kýta recepty, naložené vepřové, jak naložit vepřovou panenku, naložení jehněčího, nalozeni veprove kyty, jak naložit kýtu, jehněčí maso naložení, naložení jehněčího masa, vepřová panenka naložená, jak naložit vepřovou kýtu, argentinský býk

Suroviny:
kýta vepřová, vejce, hořčice, vegeta, pivo světlé, pepř mletý, mouka hladká, prášek do pečiva, česnek, olej

Přidat fotografie receptu