Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečené vepřové maso

Hodnocení receptu je 4,1 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaB1

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 252 kJ /
538 kcal
Bílkoviny81,56 g
Tuky17,14 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 260 mg
Sodík 211 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Česnek nakrájíme na plátky, nebo necháme celé stroužky. Krok 2: Cibuli usmažíme na malém množství sádla do světlerůžova a k ní přidáme vepřové plecko nebo bůček nakrájený na větší kousky. Krok 3: Na mírném plameni pomalu opékáme, dokud cibulka trochu nezhnědne. Krok 4: Potom přidáme česnek, sůl a mletý kmín podle chuti. Krok 5: Nepatrně podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou. Krok 6: Podléváme velmi málo, až vždy, když je šťáva vydušená na tuk. Až je maso měkké, tak odstraníme pokličku a dopečeme dočervena.

Maso je celou dobu připravované na sporáku, nikoliv v troubě!

Zveřejněno 27. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečené vepřové maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GKQL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečené vepřové maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GKQL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

:-p Zrovna včera bylo k obědu. Jen chci-li mít tu křupavou červenou kůžičku, dávám na chvíli do trouby nebo remosky.
Přidala jsem foto - nechceš-li ho, ozvi se, smažu ho.

rihana: Máte ten recept tady na webu? Ráda bych ho vyzkoušela. Díky.;-)

JanaB1: nemáš zač! Tady je to sorta chytrolínů. Vadí jim noví lidé. Jen dávej recepty. Ať to tady frčì jiným směrem. :-*

vilem: Díky.:yes:

to mám rád. Tak tam napiš. Restujeme.Máš pak klid od těch chytrolínù tady. :-))

rihana: Také dělám v papiňáku, ale chutná to trochu jinak.

Já to ještě dělám v papiňáku, takže je to za 15 minut.

1974andrea: Ano. Nenašla jsem vhodnější výraz na dopečení do červena. Jak jsem již psala, maso se připravuje pouze na sporáku. Dělám ho takto v létě, kdy se mi nechce zapínat trouba.;-)

Takže maso do červené kůrčičky dopečeme pouze na sporáku?

Tématické fráze:
vepřové maso recepty, nepečené maso, recepty z vepřového masa, recepty maso nepečené, vepřové maso omáčky recepty, recepty na veprove maso, trhne vepřové maso recepty, trhne maso v papinaku, nepecene recepty z masa, nepečené recepty z bůčku

Suroviny:
cibule, plec vepřová, česnek, sůl, kmín mletý, sádlo

Přidat fotografie receptu