Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moravský rožeň

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Náročný

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 180 min Doba tepelné úpravy: 60 min

240 min (180 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 2-4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 944 kJ /
3 572 kcal
Bílkoviny195,96 g
Tuky295,84 g
Vláknina12,40 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 3,82 g
Sůl9,50 g
Sacharidy27,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na menší kousky a mírně naklepeme. Pokapeme citronovou šťávou, olejem, posypeme paprikou, osolíme, opepříme a necháme v chladu uležet cca 2-4 hodiny, nejlépe však přes noc. Krok 2: Vepřová játra nakrájíme na kousky a zabalíme jednotlivě do plátků slaniny. Krok 3: Na jehlu napichujeme střídavě maso, plátek cibule, játra ve slanině a plátek žampionu. Krok 4: Ještě malinko osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na horkém oleji. Krok 5: I s výpekem vložíme do trouby, mírně podlijeme a pečeme ještě asi 30-40 minut. Krok 6: Před dokončením potřeme hořčicí a posypeme paprikou. Podáváme s opečenými bramborami.

Zveřejněno 28. 1. 2013

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-Dobromila- Domácí vepřové speciality

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moravský rožeň

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/503K

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moravský rožeň

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/503K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

:-8

Ivana79: Jasně!!;-)

Jani,to je bulgur;-)Mne to tak naozaj chutí,ale pridávam ešte fotku,kde bolo šťavy dosť:-p

Ivana79: Moc děkuji!! Já bych to sice s rýží bez šťávy nepozřela, ale každému chutná něco jiného, jinak upraveného;-). Moc děkuji za foto!!:yes:

Tak máš ich tam:-D;-)Ja nemám rada,keď sú takéto špízy moc vypečené,preto som ich celú dobu piekla zakryté a ja nemusím ani šťavu...takže ju tam nemám.Priateľovi urobím z výpeku šťavičku..a on bude mať so zemiakovou kašou...možno že to ešte cvaknem:-)Ale inak to nemá absolútne chybu,veľká dobrota:-K:yes::yes:

Ivana79: Budu mooc rááda!!:-))

Jani,rožeň tu už voní po celom dome:-*:-))Zatiaľ vyzerá presne ako ten tvoj,len som pridala farebnú papriku.Poobede dodám fotky;-)

terysha.mathey: I jááááá :-D:-D:-D:-D:-D

Ježiš, já chci taky!

Anna Kocikova::-)):-D určitě i na zlínsku;-)

Krásně se rožní na Moravě:-p+16:yes::-K

Pajaska: No, já právě taky ne, takže změna;-)

No špízy jsem už dlouho nedělala,dobrá inspirace.:yes:

:-p:-p:-p:-O:yes:

Porada::-8;-) já vařím, ikdyby se mi nechtělo!:-D

Tématické fráze:
kyta na rozen, moravské speciality recepty, speciality na rožni recepty, játra na rožni, rožen, veprova kyta na rožen, rožen na kýtu, koleno na rožní, speciality na rožni, vepřová játra na rožni, moravský plátek, recepty na rožen, moravske speciality, špíz na rožni, vepřové koleno na rožni, mail raada.com loc:cz, domaci rožen, špíz na rožni postup, recept játra na rožni, vepřové na rožni

Suroviny:
kýta vepřová, játra vepřová, slanina anglická, olej, šťáva citronová, cibule, žampióny, paprika sušená sladká, hořčice dijonská, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu