Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roast beef

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gabina_I

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 774 kJ /
1 619 kcal
Bílkoviny133,40 g
Tuky103,18 g
Vláknina3,47 g
Cholesterol 270 mg
Sodík 1,66 g
Sůl3,93 g
Sacharidy37,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso si nachystáme před pečením 48-72 hodin dopředu, nesmí být před naložením mražené!!!! jen čerstvé. Krok 2: Odblaníme, omyjeme, smícháme 3 lžíce olej a pepř i cayen pokud chcete, zabalíme do potravinové folie napevno a dáme na 24 hodin do lednice odležet. Krok 3: Druhý den smícháme ingredience na marinádu - zbylé 2 lžíce olivového oleje + ostatní, maso z obalu vyjmeme, marinádu do něj vmasírujeme, a dáme do čistého obalu opět na 48 hodin odležet na druhou stranu a každý den otáčíme. Krok 4: Může být déle i méně, dle možnosti chladu a výdrže masa. Krok 5: Pracujeme rychle aby maso moc nezteplalo. Krok 6: V marinádě nemusí plavat, stačí jen zlehka masírováním potřít, osolit. Krok 7: Před pečením ten den necháme maso povolit do pokojové teploty, na másle zprudka opečeme z obou stran cca na každé straně 5 min. Krok 8: Troubu si rozehřejeme na 200°C a pečeme 15 minut. Krok 9: Maso vyjmeme z trouby, pokud máme teploměr-jehlu na maso je to nejlepší jak poznáme že je ok, mělo by tam být v nejvyšším bodě kolem 45-60°C a necháme 2-4 min. odležet (TIP - tchán na něj položí misku ze studenou vodou..já ne). Krok 10: Potom krájíme na nářezáku nebo opravdu ostrým nožem tenké plátky. Krok 11: Pokud vám vyhovuje raději pomalé pečení, doporučuji troubu rozehřát a péct při 80°C asi 2 hodiny, do 55°C vnitřní teploty masa. Záleží na tom, jak chcete mít maso upečené, čím krvavější vnitřek, tím menší vnitřní teplota okolo 45°C – rozmezí je asi 45-60°C, nám vyhovuje kolem 50-55°C viz foto.

Zveřejněno 28. 1. 2013

Poznámka autorky Gabina_I

info od švagra k hotovému vnitřku Roast Beefu - 200°C and continue to cook for 15 minutes per lb (450 g) for rare 45°C, 15 minutes extra for medium-rare 50°C, or 30 minutes extra for well-done 55-60°C.

Z výpeku z pánve i pekáče si můžeme udělat šťávu zahuštěním s moukou a zalitím červeným vínem nebo si uděláme jiné teplé či studené omáčky, jako příloha může být zeleninový salát, pečené brambory, mini bramboráčky...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roast beef

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6V2V

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roast beef

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6V2V

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Cvrčku, já dělám roastbeef na pekáčku v troubě a je to v pohodě. Peču cca 4 hodiny při 100°C, mám radši víc propečený, než je na fotce. Roastbeef se obvykle dělá z nízkého roštěnce, ale vysoký jsem taky jednou koupila a povedlo se :-)

Záleží na tom jak je maso staré - a roštěnec je také pěkně drahý.Řekl bych že se musí péct déle aby to nebyla žvejka.Myslím pečení v remosce je velmi vhodné lepší než v normální troubě.Dal jsem si v restauraci steak - middle a byla to nedobrá tuhá žvejka vlastně bez chuti a stál:-((:no: - 200g /300 Kč !!! - Nikdy více...

karel muller: Dobrý den, možná by to šlo, nezkoušela jsem... ale bez teplotní jehly se musí zkoušet dle odhadu... asi jedině zkoušet, zkoušet a zkoušet než se to povede..

karel muller 14. 7. 2015 17:10
dá se upéci rosbif v remosce?děkuji za radu

Tématické fráze:
rosbíf recept, rosbíf, rosbif pohlreich, rostbeef pohlreich, recept na rosbíf, anglický rosbíf, hovězí rosbíf, rostbeef, rozbift, anglický rosbíf recept, recepty rosbif, rostbíf recept nejlepší, rostbíf pohlreich, rosbift, recept rosbíf, rosbíf recept pohlreich, rostbíf pomalé pečení, roast beef, pomalu pečený roastbeef, roast beef recept

Suroviny:
roštěnec vysoký, hořčice, hořčice hrubozrnná, kečup sladký, pepř mletý, olej olivový, sůl mořská, bylinky

Přidat fotografie receptu