Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehké rebarborové řezy

Jarní zelenina, která se v poslední době těší veliké oblibě. Řeč je samozřejmě o zelené rebarboře, kterou nejčastěji zpracováváme do sladkých moučníků. Krásně křehké řezy, se žloutkovou polevou na povrchu, chutnají opravdu skvěle.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Beetty

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

koláčová forma

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 912 kJ /
2 608 kcal
Bílkoviny51,74 g
Tuky133,71 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 651 mg
Sůl1,53 g
Sacharidy288,89 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Do hladké mouky uděláme důlek, nastrouháme změklý tuk, rozklepneme vejce, přisypeme vanilkový cukr, špetku soli, vodu a zpracujeme těsto. Krok 3: Rebarboru oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 4: Do koláčové formy rozprostřeme těsto, kolem obvodu uděláme z těsta vyšší okraj. Krok 5: Posypeme rebarborou – tu ještě raději osladíme krystalovým cukrem. Krok 6: Ze surovin na polevu zpracujeme v misce hladkou směs, kterou nalijeme na připravenou rebarboru. Pečeme asi 40 minut při 170°C. Krok 7: Hotový koláč bohatě pocukrujeme.

TIP: Jak zpracovat rebarboru?

Zveřejněno 29. 1. 2013

Poznámka autora Beetty

Když použijeme suroviny ve dvou dávkách jsou z koláče vynikající řezy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehké rebarborové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GKz8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehké rebarborové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GKz8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Jééé, moc děkuji za pochvaly, to my máme rebarbory hodně - nějak se jí u nás daří... Ještě jednou děkuji, mám z toho radost :-8

Beety, koláč vypadá famózně:yes::-p:-
Rebarboru už na zahradě mám, není jí sice moc, mám jí prvním rokem, ale na kulatou formu bude stačit. Normálně peču rebarborový koláč s tvarohem a drobenkou, tak ho teď vyzkouším s tou zakysánkou:-K

Moc dobré,určitě zopakuji ;-) Neměla jsem dost rebarbory,tak jsem přidala i pár jahod :-p

OK:-)):-K

Iness: v dnešním rychlém uspěcháném světě tu bude léto "cobydup" a rebarbora s ním :-) Jinak děkuji za pochvalu receptu, potěší to, stačí, že nám vynadali dneska v práci...;-( A slibuji, že budu posílat recepty "zimní" ;-)

Pěkný recept, ale než budu mít rebarboru, tak upadne v zapomnění. Bylo by lepší dávat recepty pro aktuální období, z důvodu dostupnosti surovin.

Tématické fráze:
rebarborové řezy s tvarohem, rebarbora recepty, rebarborové řezy, recepty z rebarbory, řezy z rebarbory, rebarborové recepty, rebarbora recept, rebarborová koláč, řezy s rebarborou, rebarborový koláč z křehkého těsta, rebarborová buchta z krehkeho testa, křehký rebarborový koláč, rebarbora rezy, křehké rezy, recepty s rebarborou, křehké těsto na koláč s rebarborou, rebarborovy rezy, rezyzrebarbory, rebarborové řezy s jahodami, vynikající rebarborové řezy

Suroviny:
mouka hladká, vejce, sůl, máslo, cukr vanilkový, voda, rebarbora, žloutek, smetana zakysaná, cukr, cukr vanilkový, solamyl, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu