Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kokosky - sněhové s kokosem

Vánoce jsou za dveřmi a shon se na nás valí ze všech stran. Pokud vám přebývají bílky, mrkněte na náš recept na kokosky, které budete mít hotové raz dva. Nadýchané kousky, zvenku křupavé, uvnitř vláčné, vás ohromí.

Hodnocení receptu je 4,7 (49×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 30 min + doba sušení

65 min (35 min příprava + 30 min tepelná úprava, + doba sušení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 374 kJ /
567 kcal
Bílkoviny6,30 g
Tuky34,03 g
Vláknina6,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,18 g
Sacharidy55,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílek trochu ušleháme, přidáme polovinu cukru a ušleháme do husté konzistence. Pak přidáme druhou polovinu cukru a šleháme, až se dělají špičky. Potom lehce vařečkou přimícháme kokos. Krok 2: Hromádky kokosek tvoříme buď pomocí dvou lžiček, které namáčíme do vody, aby se sníh nelepil, nebo klasicky zdobičkou. Krok 3: Pečeme velmi mírně, spíše sušíme, aby zůstaly bílé, přibližně na 100–120 °C asi 30 minut. Pokud je pečeme večer, po upečení troubu vypneme a vyndáme je z ní až ráno usušené. Krok 4: Pokud pečeme více plechů a chceme ušetřit čas, stačí když necháme kokosky na plechu v troubě zaschnout (na dotyk nelepí), plech vytáhneme a sušíme další. Krok 5: Nakonec troubu vypneme, vložíme do ní všechny plechy a necháme dosušit. Je vhodné pečení sněhového pečiva naplánovat na večer a nechat v troubě sušit do rána.

TIP: Cukroví z bílků - jak na něj

Zveřejněno 5. 12. 2008

Poznámka autorky Hella

Podle toho, kolik máme bílků si množství cukru a kokosu vynásobíme.

Více o pečení sněhového pečiva na http://www.toprecepty.cz/tipy-a-triky.php

Můžeme je použít jako polotovar k receptu:http://www.toprecepty.cz/recept/3307-plnene-kokosk...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosky - sněhové s kokosem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpwr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosky - sněhové s kokosem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpwr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (61)

Perfektní. Dělala jsem z 5 bílků. Zbylo mi trochu polevy od perníčků, asi tak z 1/2 bílku, tak jsem to přidala k tomu. (Ubrala jsem trochu z původního množství cukru.) Kokosu jsem měla jen 250 g, ničemu to ale nevadilo. Dělala jsem cukrářským sáčkem se špičkou a krásné držely tvar, i u třetího plechu. Díky za recept, jiné už dělat nebudu. :-):yes:

magdalenka: Budou se jíst takové, nebo makové a basta. Další nepeču!:-D

Mamka bola expert na kokosové alebo orechové pusinky. Bez nich sa neobišli sviatky. Zásadne šľahala sneh nad parou, tak som to prevzala od nej. Kokos alebo orechy pridávala viac menej od oka, aby masa bola hustá a pusinky vysoké. Niekedy to bolo trochu viac ako uvádza predpis, vajíčka nemali vždy rovnakú veľkosť.
Dnes som robila bez šľahania na pare, tiež ich mám vysoké, ale len jeden plech a hneď išli do rúry.

Eja57: A jsem chtela jeste dodat, ze svarit cukr s vodou na spravnou hustotu to chce teplomer (nebo alespon zkusenost), kdezto vyslehat bilky na pare staci sledovat lesk uslehanych bilku + hustotu. Jakmile se lesknou zkusit prstikem teplotu ( mela by byt cca 40°C) - skoro au-au :-D)

Eja57: Taky dobry system, ale pak mas pusinky tvrde a pri kousnuti jakoby tristive - drolive, kdezto slehanim na pare zustanou po upeceni malicko vlacne, coz mne v pripade kokosek vyhovuje ;-)

bofinka: jestli se nemýlím, tak tomu se říká "švýcarský způsob"? nikdy jsem nezkoušela, jednou jsem zkusila "italský" aspoň si myslím, šlehání s cukrovým rozvarem....na opravdu ostře řezané tvary je fakt asi nejlepší....

Ja zasadne sleham bilky na pare, vydrzi neuveritelne dlouho pevne a v jakemkoli mnozstvi.

Merylas: Ne jenom mi to nevešlo , naráz do sáčku na zdobení, tak jsem dávala postupně, z jedné várky sněhu . Do trouby šly skoro naráz. Dala jsem fotku. Ale jsou mocinky dobroučké!:-K

Veronika.Hrozna: když necháš bílkovou hmotu stát tak zřídne...proto co další plech to horší výsledek....

Veronika.Hrozna: Takže jestli to dobře chápu, udělala jsi více té sněhovo-kokosové hmoty, a pak dávala po jednom plechu sušit do trouby? Já udělám jen z dávky, která mi najednou vyjde do trouby. V mém případě na velký plech dělám ze dvou bílků. Pokud dávám další plech, tak znovu šlehám dva bílky...Nenechávám hmotu "stát".

Merylas: Ty co byly první na plechu, tak ty jsou docela dobré.:-) Ty co šly po nich na druhý a třetí plech jsou horší ! Nejhorší ty poslední třetí, ale to byl jen malý plech ! A sníh vypadal jako perlit beton, možná se nerozpustil celý cukr , nevím! Jak znám pusinky, možné je absolutně všechno! Možná jsem se na ně špatně koukla!!!!:-D:-D:-D:-D:-D Příště se na ně budu šklebit, a vyskáčou z plechu ! No skrátka a dobře : chyba není v receptu ! :yes:

Veronika.Hrozna: Tady je základem úspěchu dobře vyšlehaný sníh s cukrem . A pak lehce vmíchat kokos, dělala jsem podle receptu. Ale holt, někdy se podaří více a někdy méně. Taky bych mohla vyprávět.:-):-K

Merylas: Já dělal dnes ráno, ale nejsou tak krásné, trošku mi klesly!

Moc fajn recept na kokosky.:yes: Dělala jsem pomocí lžičky a nechala v troubě přes noc dosušit. Přidávám foto a samozřejmě bod.:-K

Veronika.Hrozna: Ja je delam uz roky proste jen kopecky pomoci malych lzicek a klidne tesne k sobe, protoze se neroztikaji. Delam je vzdy ze 4 bilku a mam to na dva plechy- maji v prumery tak 2 - 3 cm. Jsou kracne nepravidelne :-)

Tématické fráze:
kokosky z bílků, kokosove pusinky, kokosové pusinky z bílků, kokosové pusinky recept, rychlé kokosky z bílků, nejlepší recept na kokosky, kokosky recept, pusinky z bilku, nejlepší kokosky, kokosky, kokosky pravé, recept na kokosky z bilku, recept na kokosové pusinky, nejlepší kokosky z bílků, kokosové pusinky recept rychlé, recept kokosky z bilku, nejlepší kokosové pusinky, pusinky recept, pusinky kokosové, recept kokosove pusinky

Suroviny:
bílek, cukr krupice, kokos

Přidat fotografie receptu