Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kokosky - sněhové s kokosem

Vánoce jsou za dveřmi a shon se na nás valí ze všech stran. Pokud vám přebývají bílky, mrkněte na náš recept na kokosky, které budete mít hotové raz dva. Nadýchané kousky, zvenku křupavé, uvnitř vláčné, vás ohromí.

Hodnocení receptu je 4,9 (42×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 30 min + doba sušení

65 min (35 min příprava + 30 min tepelná úprava, + doba sušení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 374 kJ /
567 kcal
Bílkoviny6,30 g
Tuky34,03 g
Vláknina6,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,18 g
Sacharidy55,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílek trochu ušleháme, přidáme polovinu cukru a ušleháme do husté konzistence. Pak přidáme druhou polovinu cukru a šleháme, až se dělají špičky. Potom lehce vařečkou přimícháme kokos. Krok 2: Hromádky kokosek tvoříme buď pomocí dvou lžiček, které namáčíme do vody, aby se sníh nelepil, nebo klasicky zdobičkou. Krok 3: Pečeme velmi mírně, spíše sušíme, aby zůstaly bílé, přibližně na 100–120 °C asi 30 minut. Pokud je pečeme večer, po upečení troubu vypneme a vyndáme je z ní až ráno usušené. Krok 4: Pokud pečeme více plechů a chceme ušetřit čas, stačí když necháme kokosky na plechu v troubě zaschnout (na dotyk nelepí), plech vytáhneme a sušíme další. Krok 5: Nakonec troubu vypneme, vložíme do ní všechny plechy a necháme dosušit. Je vhodné pečení sněhového pečiva naplánovat na večer a nechat v troubě sušit do rána.

TIP: Cukroví z bílků - jak na něj

Zveřejněno 5. 12. 2008

Poznámka autorky Hella

Podle toho, kolik máme bílků si množství cukru a kokosu vynásobíme.

Více o pečení sněhového pečiva na http://www.toprecepty.cz/tipy-a-triky.php

Můžeme je použít jako polotovar k receptu:http://www.toprecepty.cz/recept/3307-plnene-kokosk...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosky - sněhové s kokosem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpwr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosky - sněhové s kokosem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpwr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (61)

Perfektní. Dělala jsem z 5 bílků. Zbylo mi trochu polevy od perníčků, asi tak z 1/2 bílku, tak jsem to přidala k tomu. (Ubrala jsem trochu z původního množství cukru.) Kokosu jsem měla jen 250 g, ničemu to ale nevadilo. Dělala jsem cukrářským sáčkem se špičkou a krásné držely tvar, i u třetího plechu. Díky za recept, jiné už dělat nebudu. :-):yes:

magdalenka: Budou se jíst takové, nebo makové a basta. Další nepeču!:-D

Mamka bola expert na kokosové alebo orechové pusinky. Bez nich sa neobišli sviatky. Zásadne šľahala sneh nad parou, tak som to prevzala od nej. Kokos alebo orechy pridávala viac menej od oka, aby masa bola hustá a pusinky vysoké. Niekedy to bolo trochu viac ako uvádza predpis, vajíčka nemali vždy rovnakú veľkosť.
Dnes som robila bez šľahania na pare, tiež ich mám vysoké, ale len jeden plech a hneď išli do rúry.

Eja57: A jsem chtela jeste dodat, ze svarit cukr s vodou na spravnou hustotu to chce teplomer (nebo alespon zkusenost), kdezto vyslehat bilky na pare staci sledovat lesk uslehanych bilku + hustotu. Jakmile se lesknou zkusit prstikem teplotu ( mela by byt cca 40°C) - skoro au-au :-D)

Eja57: Taky dobry system, ale pak mas pusinky tvrde a pri kousnuti jakoby tristive - drolive, kdezto slehanim na pare zustanou po upeceni malicko vlacne, coz mne v pripade kokosek vyhovuje ;-)

bofinka: jestli se nemýlím, tak tomu se říká "švýcarský způsob"? nikdy jsem nezkoušela, jednou jsem zkusila "italský" aspoň si myslím, šlehání s cukrovým rozvarem....na opravdu ostře řezané tvary je fakt asi nejlepší....

Ja zasadne sleham bilky na pare, vydrzi neuveritelne dlouho pevne a v jakemkoli mnozstvi.

Merylas: Ne jenom mi to nevešlo , naráz do sáčku na zdobení, tak jsem dávala postupně, z jedné várky sněhu . Do trouby šly skoro naráz. Dala jsem fotku. Ale jsou mocinky dobroučké!:-K

Veronika.Hrozna: když necháš bílkovou hmotu stát tak zřídne...proto co další plech to horší výsledek....

Veronika.Hrozna: Takže jestli to dobře chápu, udělala jsi více té sněhovo-kokosové hmoty, a pak dávala po jednom plechu sušit do trouby? Já udělám jen z dávky, která mi najednou vyjde do trouby. V mém případě na velký plech dělám ze dvou bílků. Pokud dávám další plech, tak znovu šlehám dva bílky...Nenechávám hmotu "stát".

Merylas: Ty co byly první na plechu, tak ty jsou docela dobré.:-) Ty co šly po nich na druhý a třetí plech jsou horší ! Nejhorší ty poslední třetí, ale to byl jen malý plech ! A sníh vypadal jako perlit beton, možná se nerozpustil celý cukr , nevím! Jak znám pusinky, možné je absolutně všechno! Možná jsem se na ně špatně koukla!!!!:-D:-D:-D:-D:-D Příště se na ně budu šklebit, a vyskáčou z plechu ! No skrátka a dobře : chyba není v receptu ! :yes:

Veronika.Hrozna: Tady je základem úspěchu dobře vyšlehaný sníh s cukrem . A pak lehce vmíchat kokos, dělala jsem podle receptu. Ale holt, někdy se podaří více a někdy méně. Taky bych mohla vyprávět.:-):-K

Merylas: Já dělal dnes ráno, ale nejsou tak krásné, trošku mi klesly!

Moc fajn recept na kokosky.:yes: Dělala jsem pomocí lžičky a nechala v troubě přes noc dosušit. Přidávám foto a samozřejmě bod.:-K

Veronika.Hrozna: Ja je delam uz roky proste jen kopecky pomoci malych lzicek a klidne tesne k sobe, protoze se neroztikaji. Delam je vzdy ze 4 bilku a mam to na dva plechy- maji v prumery tak 2 - 3 cm. Jsou kracne nepravidelne :-)

hosta: Kokos jsem nedávala, potřebuju je na linecká kolečka s kávovým krémem a rybízem uprostřed , jen jako čepičku !
Kokosové pusinky peču podle jiného receptu , tam se jen všechno smíchá a naběračkou na zmrzku dělám kopečky. Ty nám chutnají nejvíc ! ;-) Ty už si našla i fotku?

Veronika.Hrozna: a dávala jsi ten kokos? nebo jen pusinky? že jsou tak hladké a lesklé:-)

Veronika.Hrozna: Povedly se, jsou hezky rovně upečeny , nerozteklo se nic !:-D Ještě štěstí, že je tam to video, jinak by se mi nepovedly ! První várku bílků jsem zvojtila. Před přidáním cukru jsem ty bílky dost nenašlehala ! Pak jsem špiclovala na videu do jaké konzistence je potřeba ten sníh vyšlehat, než se přidá první cukr. :yes: Z pěti bílků z malých S vajíček je upečeno 32 kousků / dva plechy pusinek o průměru 50 mm./ Dávala jsem 120 g + 120 g cukru. Bílky byly malé. :yes:

Mohu se zeptat, jestli drží tvar, když se dělají s ozdobnou širokou zdobičkou, ať mi z toho zase nevyjdou placky, jako obvykle:-//! Už jsem zkoušela všechny možné recepty ! Nikdy se mi nepodaří, takové jako od profíka!;-( Uf. Tyhle zkusím hned zítra!

Kokosky jsou chutove vyborne,testo bylo uslehane rychle. Jen to suseni je nekonecne. Z teto davky by jich bylo par,delala jsem ze 4 bilku. Testa je tak na 3 plechy a to je na cely den. Dala jsem 2 plechy naraz ale nebylo to ono. Takze kazdy plech kdyz susim cca 2 hod.tak je to casove hodne narocne. Jak to delate vy kdyu susite pres noc a pritom testa je na vice plechu? Jinak jsou chutove i vzhledove vynikajici:-)

Petra: Sušení více plechů sněhového pečiva jsem dopsala do receptu.

přesně na tyto kokosky se chystám :-8:-K

Dobrý den, moc děkuji za perfektní recept. Rok co rok nadávám a vyhazuji nepovedené kokosové pusinky. Tentokrát to je nádhera. Fakt mám strašnou radost a všem je vřele doporučuji. Mám strach jen, že nevydrží ani do vánoc.
Upečte a šušnějte si!!!!
Krásné a šťastné vánoce.:yes::yes::yes::yes::yes:https://www.toprecepty.cz/recept/3170-kokosky---sn...toprecepty.cz

Ivana Vinczeová:

Miloslava: V receptu píšu vypnout troubu , která byla před tím vyhřátá na 120 °C

Zobrazit starší odpověď

Ivana Vinczeová 10. 12. 2015 08:11
To je poprvé co se mi povedly opravdu skvělé sněhové pusinky.Opravdu dobrý a jednoduchý recept.:yes::yes::yes:

Poprve, co se mi povedly pusinky..moc dekuji..slehani byla rychlovka, suseni o trochu dyl, kvuli velikosti, ale vysledek super, mockrat dekyji!

tak jsem je včera dělala, než jsem je dala na plech přišla mála dcerka zamnou a chtěla zkusit,dala jsem je sušit do trouby,a dneska jsou krásně měkké a moc dobré dávam bodík :yes::-p:-p:-p:-p

Nikola: Kokos tam dávat nemusíš, přidej jen lžičku citronové šťávy pro chuť, aby to nebyl jen cukr. Taky můžeš přidat lžičku malinové marmelády nebo zkusit http://www.toprecepty.cz/recept/3348-snehove-sisky.... Když nemáte rádi kokos, můžeš ho nahradit ořechy nebo mandlemi hrubě sekanými.

ahojky šlo by to udělat bez kokosu? že by byli jen pusinky?

alenaaa:sem vyučená cukrářka a ve škole sme je dělali tak klidně pošlu recept:-)

Zrdavím!
Kokosky jsou báječenéééé:yes::yes::yes:! Pekla jsem prvně, Dělala jsem je teda asi větší než paní, takže po 1/2h na 100st. se mi tam ještě bořil prst, tak jsem je v trobě nechala 60min + přes noc, jak radí paní Hella, a jsou opravdu super!

Hello, díky :-K

Pekla jsem poprvé na vánoce,povedly se,krásně bílé,nechala jsem přes noc,výborný nápad.Dnes peču opět,zbylé bílky od koblížků.:yes::yes::yes::yes::yes:

Tak semi povedly vynikajici recept bude je delat porat

Ted je dělám poprvý tak jsem naně zvědavá jak dopadnou

S babičkou jseme je dělaly a už je budeme dělat po 5.Jsou výborné:-)):yes:

tak jsem zkoušela ty kokosky,jsou úšasný a dobrý :-) konečně umim kokosky, díky :-)

:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:
zkusím je

Jsou výborné, posílám bodík:-p:-p:yes:

Dnes jsem vyzkoušela.Chutnají skvěle.Děkuji autorce.;-)

Teď pusinky právě dělám....jsem fakt zvědavá na výsledek.Dcera už mlsně krouží kolem trouby...tak snad se dílo podaří:-*

my taky

Kokosky jsou výborné a zůstaly krásně bílé:-))

Právě jsou kokosky v troubě tak uvidíme jaké budou ráno .... vypla jsem po půl hodině troubu a jsou stále krásně bílé :-)

Ted je vyndavam z trouby a jsou super!!Diky za recept,prvne jsou bile!!

Tak jsem dneska taky zkusila tento recept, líbí se mi, jak je jednoduchý :) Už je mám v troubě, tak jsem zvědavá, jak to dopadne :)

jsou to super pusinky né kokosky moc:-)) chutnají budou mít určo úspěch díky Jana

Letos je vyzkouším:-)
Doufám, že budou tak krásně bílé, jako na fotce. Kokosky mi totiž pokaždé zhnědly;-)

Tyhle kokosky jsou bezkonkurenčně nejlepší,kdysi jsem tento recept objevila v nějakém časopise a od té doby jiné NE!Zkoušela jsem asi 5 druhů,ale tyhle mají vážně nejlepší chuť.Dělám ze 4násobné dávky a cukr dávám moučka.Mám z toho 2 plechy po 30-ti středně velkých kokoskách.Dělám i během roku,protože čekat do Vánoc..to je vážně dloouhá doba:-))

Troubu nechat zavřenou. Nebo můžeš na nízkou teplotu péct déle, ale takhle se ušetří energie. Tohle je pečivo, které se vlastně jen suší. Když budeš péct na vyšší teplotu, tak se rozteče a okraje se zbarví. Nechávat troubu otevřenu by nemělo smysl. Za chvíli vychladne, to můžeš rovnou plech vyndat.

pusinka20 3. 12. 2010 15:28
chtela jsem se zeptat tu troubu mam nechat otevrenou nebo zavrenou....po te pul hodine az do toho rana kazdy to pise jinak tak envim dekuji moc

Tak dopadli moc dobře jsou výborné,jen jsem nedala kokos aby to byly jen sněh.pusinky.,dovolila jsem si vložít foto:-).Namočila jsem je z půlky do čokolády a dnes je dělám znova a dala jsem mandlové aroma a jsou takové do růžovoučka,ale ještě se suší v troubě:yes::-p Výborný recept:yes: uděluji plusový bodík!

kokosky mam už hotové,krásně bílé,jen mě nebavilo kontrolovat pořád troubu:-)sušila jsem to asi hodku na necelých 100

Vypadají skvěle jdu je hned zkusit:-p;-):-D

Já je chci dneska udělat tyhle pusinky kokosové tak jsem zvědavá jestli se mi povedou tady na obrázku vypadaji krásně bíle tak doufám ,že taky takové budu mít:-)

já jsem ale střevo....recept je rychlý a jednoduchý na první várku jsem zapoměla a nechala je v troubě třicet minut a skončily uplně na uhel ale ta druhá dopadla výborně akorát stačilo pect jen patnáct minut....asi je to troubou uděluji bodík:yes:

Teď jsem koukla a jsou to ty nejjednoduší kokosky

Ahoj Hello!Chci se tě prosím tě zeptat,to do toho těsta dáváš celá vejce?Jsem asi za blbku,ale já myslela,že kokosky se dělají jen z bílků.Myslím tím ty kokosky z té internetové adresy ,kterou jsi tam napsala.Chtěla bych je potom naplnit,teda jestli je zvládnu:-S.Na kokosky jsem totiž levá,zkoušela jsem kolikrát a výsledek byl skoro vždy chabý.:no:Dik

Mám několik receptů na různé kokosky. S bílým vínem, ze Salka, šlehané nad párou, se strouhankou, s kakaem, atd. Problém je v tom, že nám podle těch ostatních receptů chutnají jako kupované. Pokud má někdo zájem, můžu recept dodat. Velmi dobré jsou taky uveřejněné http://www.toprecepty.cz/recept/1809-nejjednodussi.... Dala jsem k nim fotku, ty peču také a jsou vynikající. Tyto kokosky je pak možno plnit např. http://www.toprecepty.cz/recept/3307-plnene-kokosk...

problém je, že to spíše jsou kokosové pusinky, recept na pravé kokosky snad nikdo nemá,:-(

:yes::yes::-p

Tématické fráze:
kokosky z bílků, kokosove pusinky, kokosové pusinky z bílků, kokosové pusinky recept, rychlé kokosky z bílků, nejlepší recept na kokosky, kokosky recept, pusinky z bilku, nejlepší kokosky, kokosky, kokosky pravé, recept na kokosky z bilku, recept na kokosové pusinky, nejlepší kokosky z bílků, kokosové pusinky recept rychlé, recept kokosky z bilku, nejlepší kokosové pusinky, pusinky recept, pusinky kokosové, recept kokosove pusinky

Suroviny:
bílek, cukr krupice, kokos

Přidat fotografie receptu