Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený králík na kysaném zelí a černém pivu

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vitklim

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Naporcované králičí maso omyjeme, prošpikujeme, nasolíme a okořeníme. Do pekáče vložíme kysané zelí a na to klademe jednotlivé kusy králičího masa. Podlijeme černým pivem a zaklopíme poklopem (případně přikryjeme alobalem). Krok 2: Dáme do vyhřáté trouby a pečeme na 190°C přibližně 2 hodiny (do měkka). V průběhu pečení maso podléváme a před ukončením pečení maso odkryjeme a pečeme tak posledních cca 10 minut bez poklopu.

Zveřejněno 29. 1. 2013

Poznámka autorky vitklim

Jako příloha je vhodný brambor, bramborový salát či chléb.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený králík na kysaném zelí a černém pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MBN5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený králík na kysaném zelí a černém pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MBN5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Je rok 2021 a já vyzkoušela Váš receptík :yes: byla to mňamka <3
Ani Pinďovi skoro nezůstalo :-D

Vepřové ano,ale králíka jsem takto také ještě nepekla;-)Máš to hezké:-p+6:yes:

no to je mi jářku fešný ušáček:-p radost pohledět a dvojatá radost požrať:-p:yes:

vitklim:každý máme jiné chutě;-):-), že byl jiný věřím, kysané zelí udělá svoje, proto ukládám a já se jich asi nikdy nepřejím;-):-D:-D
bod jsem dala hned:yes::yes:

nofrona: králík je fajn, ale po čase se prostě přejí...proto se mi moc líbilo, že touto úpravou byl ten králík takový....úplně jiný. ;-)

vitklim:recept se mi líbí:-p:yes::yes:
králíky mám moc ráda a právě ta chuť masa je moc dobrá, proto nechápu, nebyl cítit králíkem? Ale králík nesmrdí, aspoň ti naši;-)

Iness: Já jsem takto upekla králíka ve stylu co dům dá... ale byl opravdu vynikající, vůbec nebyl vysušený a ani nebyl cítit "králíkem". Bylo to dietní luxusní masíčko, které jsme jedli po Vánocích s bramborovým salátem. Recept jsem sem vložila až poté, co ho už vyzkoušely dvě kamarádky a chutnalo jim. Snad bude chutnat i ostatním :-))

Zajímavé, králíka na zelí jsem ještě nepekla:-p:yes:

Tématické fráze:
pečený králík na zelí, pečený králík se zelím, králík pečený na zelí, recepty pečený králík v zelí, králík na zelí, peceny kralik, králík na kyselém zelí, kralik s kysanym zelim, kralik na černem pive, králík s bramborovým salátem, vynikající pečený králík, králik na pivu, králík na černém pivu, recepty - králík na zelí, králík pečený v troubě se zelím a černým s pivem, pečeny kralik na zelím, králík recepty na černém pivu, zeli na pive, maso na pivě a kysaného zelí, maso na zelí a černém na pivu

Suroviny:
králík, zelí kysané, pivo černé, koření divočina, sůl, kmín celý, špek

Přidat fotografie receptu