Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dvoubarevné ořechové kuličky

Nepečené kuličky se žloutkovou náplní zvládnete připravit snadno a rychle, takže pokud jste v předstihu nestihli napéct všechny druhy cukroví, tohle stihnete i den před Štědrým dnem. Je vynikající, vřele doporučujeme jej vyzkoušet.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 316 kJ /
4 378 kcal
Bílkoviny73,39 g
Tuky322,51 g
Vláknina37,00 g
Cholesterol 1,02 g
Sodík 117 mg
Sůl0,24 g
Sacharidy224,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zmiešame prísady na žĺtkovú zmes a necháme alespoň 3 hodiny v chladničke dobre stuhnúť. Potom zo zmesi robíme maličké guličky s priemerom 1 cm, kladieme husto na tanier a opäť dáme do chladničky. Krok 2: Mezitým pripravíme zmiešaním prísad orechovú hmotu. Krok 3: Z orechovej hmoty odoberáme kúsky, rukami urobíme malú placku, do ktorej zabaľujeme žĺtkovú guličku. Krok 4: Hotovú guličku obalíme v mletých orechoch a dáme do papierového košíčka. Krok 5: Hotové guličky by mali mať priemer 2-3 cm.

TIP: Tipy k přípravě nepečeného cukroví

Zveřejněno 6. 12. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvoubarevné ořechové kuličky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6xK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvoubarevné ořechové kuličky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6xK

Marie

Komentáře (32)

Míla: nehnevám sa ;-):-D Ale skutočne robím tieto guličky dlhé roky a nikdy nebol problém. Žĺtková masa je trocha patlavá, ale guličky idú urobiť v pohode. Zase netrvajte na dokonalých guličkách, stačí niečo, čo guličku pripomína. Dokonalosť dáte tmavou hmotou. ;-)

Míla::-K:-K:-K:-K:yes::yes::-)

Tejajo přemýšlela jsem o tom a myslím, že byla chyba na mé straně. Totiž bylo špatné máslo. V televizi pak ukazovali, másla kde bylo hodně vody,;-( a to máslo bylo mezi nimi. Ano bylo špatné a vodnaté, proto se to nespojilo. Tak to vidím já, protože na obrázku to vypadá skvěle. Příště půjdu pro máslo na trh, včera jsem viděla na trhu hroudu nádherného másla a z té ukrajovali kolik kdo chtěl. Tak se nezlob, chyba byla na mé straně.;-(

Míla: nechápem, je tam také množstvo tuku, že neexistuje, aby hmota bola sypká. V oboch zmesiach. Robím tento recept už asi 20 rokov, možno niečo menej, ale nikdy nie je problém, guličky sa vždy pekne podaria.
Tmavé cesto odberám a rukou roztlačím na placičku, zabalím žĺtkovú guličku, zaguľatím a je to. Samozrejme, že ruky nie sú čisté, ale to je logické.

ale podle fotky tejaji to vypadá dobře;-):yes::yes::yes:
dávám bodík:-)

Tejajo dělala jsem to přesně podle receptu, bílé testo bylo půl dne v lednici, Jak jsem z něj chtěla dělat kuličky rozsýpalo se mi pod rukama. Vyřešila jsem to následovně, Na vál jsem si dala moučk cukr, udělala tnavou kuličku, tu lžící nabouchala jako placičku. Pak vnučka do druhé luečky nybítala to zminované těsto a dávala to do středu, Pak jsme to bali dohromady a teprve v ořechách dělali kouličky. Ale te efekt, to že kousnete a vidíte bílou kuličku to nemá. Jak jsem psala jsem cukrářka , kuchařka i studenou kuchyn umím perfektne, celoživotní moje práce,i s tímhle jsem si poradila, protože vše se musí spravit, nic nevyhodím, ale nemůžu to nikomu doporučit.:-((

Míla:nerozumiem, prečo sa vám rozsypujú guličky, predsa tuk vám to musí držať. Že sa ruky trocha upatlajú, to áno, ale žeby celé ? :-O
Pokiaľ myslíte orechovú hmotu, cesto treba dobre prepracovať, orechy sú mastné, tiež sa cesto nerozsypáva.
Robím tieto guličky roky, vždy bez problémov a s úspechom u konzumujúcich :-8
Žĺtková zmes musí byť dobre vychladnutá, najlepšie je dať ju do chladničky ako píšem, aby tuk bol pevný, inak samozrejme je mäkký a zle sa tvaruje.
Spojiť to ide, treba aj trpezlivosť, a dovolím si oponovať, o žiadnu hrôzu neide, guličky sú skutočne výborné. Že niekto má problém, nie je chyba receptu. Pozrite môj postup - fotky a uvidíte, že to ide.

Volám SOS co jsem si to vzpomněla, kuličky se mi z másla se mi rozsýpají pod ukama, namáčím ruce,ted jsem zkoušela dokonce i namáčet do cukru, ale za boha to nejde, Prosím co mám dělat, moje chyba . To není možné ruce mámcelé upatlané, to jsem ještě nezažila tu hrůzu, ale ono to ani nejde spojit to těsto dohromady, měla jsem to v lednící celé odpoledne, proč sem dáváte takové recepty? Já jsem kuchařka, cukrářka, ale s tím si teda nevím rady.

Irenka, tie žĺtkové guličky sa robia ľahko vlhkými rukami ;-)

Terezko dneska jsem udělala, jsou moc dobré:-pAle z té náplně mi kuličky nešly udělat, nandala jsem jí na malou placičku a zabalila:-8Mohu vřele doporučit:yes:

To znám a dělávám moc dobré!!!!!!!!!!!!!!:-p:yes:

kamilka, ak sa vám lepia, pridajte trocha mletých orechov, nie sú orechy ako orechy, niektoré majú viac tuku. A jednoduchá rada pre všetky podobné recepty : vlhké ruky, namočte ruky do studenej vody, otraste a môžete ísť na vec;-)

kuličky mám hotové,ale bylo jich málo,tak budu dělat ještě jednu dávku.akorát teda nevím jak jste dělali placičky ze směsi,mě se to tak lepilo,že jsem měla problém to obalit.nějaká rada?:-?

Lenka, smotana obyčajná 12%, ale ja nepoužívam smotanu, dávam bielok. Počet guličiek závisí od toho, aké ich veľké urobíš. Ja robím malé, do tých najmenších košíčkov. To ich vyjde takch 50-60.

kolik kousku cca je z jedne davky?? a smetana na slehání nebo 12% na vaření??? :-O:-O

Prečo sa bojíš tých žĺtkov ? Veď čisté žĺtky majú neutrálnu chuť, je to gulička s priemerom 1 cm, okrem toho rumová príchuť, maslo...okolo orechová zmes...neboj a skús.;-)

Úplněmě lákají, akorát se bojím těch žloutků!!! Jakou to má chuť? nejde to cítit nebo se to přerazí tím rumem!? Kdo jste je dělaly napište zkušenosti a chuťové zážitky:-p:-p

...kamilo, uvaříš tři vajíčka natvrdo, rozkrojíš, vyloupneš žloutky, ty vidličkou rozmačkáš úplně na jemno a smícháš se zbytkem...;-);-)

kamila (neregistrovaný/á) určitě uvařený! Ano! Tak podobně se dělají i tzv kočičí oči, taky se používají vařená žloutka;-)

recept mě taky zaujal.chtěla bych ho vyzkoušet.akorát mě zarazila hned první ingredience.co to je?žloutek uvařený?:-O

kuličky jsou fakt luxusní, včera jsem dělala genrálku na Vánoce a kuličky se nedožily večera. To že světlý vnitřek není sladky není žádná závada, naopak je to super, protože kuličky nejsou tak sladké;-)supr recept :yes:

Dooga, orechy sú vlašské. Dopíšem to tam. Guličky sú neskutočne dobré, nechcem chváliť vlastný recept, ale sú fakt výborné. Odkedy mám tento recept, tak ho robím každoročne na Vianoce. Len nových konzumentov upozorňujem, že majú rozhrýzť a nestrčiť celé naraz do pusy , kvoli umeleckému zážitku;-):-D:-D:-D

Ořechy používáš lískové, nebo vlašské? Vypadají super. Bod a pochvala pro tebe.:yes:

Jo,já od té doby co jsem si pořídila PC tak tyhle recepty jsou opravdu"mor",ale moc se mi to líbí a začínají se mi kupit papíry s recepty,každou chvíli zkouším nový recept,no jak říkáš mor v dobrém:-O:-*:-p

Jiřko, to si říkám každý rok, jen to osvědčené, abych měla jistotu, že to nepokazím a hlavně, aby se mi to vůbec povedlo. Tyhle recepty, jsou jako mor:-)) ale v dobrém. Mrkneš, uvidíš fotku, jak se na tebe smějí krásné košíčky, kuličky, kytičky a jsi přesně tam... kde jsi nechtěla být. Já si říkám, to je ten účel těch receptů, taky přátelská atmosféra, když nevíš, najde se vždycky někdo, kdo poradí a to je super, ne? Tak pečme a nepřemýšlejme!:-)):-D;-)

To je znamenitý nápad!Letos jsem si říkala že budu péct jen moje osvědčené druhy ,ale vidím že budu dělat samé novoty :-O:-p

:-p:-p teda fakt pěkný

Terezko, tady, jak vidíš, nezanikne nic a víš proč? Tady každý, jak může dá foto a hned je tady. Na "jiném webu" Trvalo týden, než dali foto a recept byl fuč.. Když se můžeš podívat na fotku, tak hned posoudíš, jestli jsi schopná to stvořit a jak známo, jíme i očima, ne?;-)

Zdenicka, do žĺtkovej hmoty cukor nejde, len tak ako je napísané. Guličky sú potom výborné, nepresladené. Nie sú tohtoročné, ešte ich len budem robiť. Stačí ich robiť pár dní pred Vianocami, robím ich ako posledné. Netreba, aby sa rozležali.
Ešte rada : osvedčilo sa mi nedávať ich hneď do košíčkov, od tuku sa zvyknú košíčky roztiahnuť. Dávam ich do krabice a do košíčkov vkladám pri ukladaní na misu.
Janka, ten recept som dala už dávno na iný web:-D, len tam akosi zanikol. Je to škoda, guličky sú fakt výborné.:-D:-8:-D

No, vlastně, taky nevidím žádný cukr ve žloutkové směsi!:-?

Tématické fráze:
nepečené kuličky s višní, výborné nepečené kuličky, rumové kuličky s višní, nepečené cukroví ořechové kuličky, rumovo kokosové kuličky, orechovekulicky, kuličky cukroví, kulicky s višni, dvoubarevné cukroví, vánoční ořechové kuličky, dvoubarevne kokosove kulicky, cukrovi kulicky, cukroví z vařených žloutků, vanoční cukroví recepty osvedčené, ořechovo-rumové kuličky, cukroví ořechové kuličky, nepečené kuličky s višněmi, výborné ořechové cukroví, výborné kuličky, vanoční cukroví ořechové kuličky

Suroviny:
žloutek, máslo, rum, cukr moučkový, ořechy vlašské, rum, kakao, bílek, ořechy vlašské

Přidat fotografie receptu