Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pstruh s citronovým pepřem, na másle - v pánvi

Hodnocení receptu je 5,0 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: 2(pro menší jedlíky i 4)

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 062 kJ /
254 kcal
Bílkoviny0,02 g
Tuky24,46 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 8 mg
Sodík 6,40 g
Sůl16,00 g
Sacharidy8,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Opláchnuté pstruhy osušíme, okořeníme zevnitř i zvenku citronovou šťávou, citronovým pepřem a solí. Necháme alespoň půl hodiny v chladu odležet. Krok 2: Ve velké pánvi necháme na rozehřátém oleji rozpustit máslo, plamen zesílíme a do horkého tuku poklademe pstruhy. 2 minuty prudce osmažíme, plamen ubereme a dále smažíme 5 minut. Poté pstruhy otočíme, opět 2 minuty zprudka opečeme a dalších 5 minut smažíme na slabém plameni. Podáváme s vařenými bramborami, přelité vypečenou šťávou.

Zveřejněno 31. 1. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Nemáme rádi na talíři ryby s hlavou, tak jsem je před kořeněním odstranila.

Pstruhů na másle je zde hodně, nevěděla jsem, ke kterému podobnému receptu bych své fotografie přidala. Abych někoho neurazila a také proto, že mé rybky jsou malinko odlišné, tak receptík uvádím jako další možnou variantu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh s citronovým pepřem, na másle - v pánvi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pVo2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh s citronovým pepřem, na másle - v pánvi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pVo2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

radekhk: Děkuji za dobré tipy na domácí výrobu:yes::-K

K tomu citronovému , pomerančovému , ale klidně i limetkovému pepři.... nastrouhejte kůru z ovoce ze kterého chcete mít pepř , nechejte ji volně , ale pořádně proschnout... potom přidejte čerstvě mletý pepř a zde je to opět na vaší fantazii - černý , zelený, bílý , ale já teď nedávno dal ten Kampotský , který má ovocné tony už sám od sebe...smíchejte v poměru který vám vyhovuje a skladujte v dobře uzavíratelné doze... použití je nejen na ryby , ale i na steaky a všude tam kde je žádoucí kyselopeprná chuť

Dobrota to je,veliká - posílám bodík a přikládám rychlofoto z mobilu aspoň ;-)

dexulka: Komentář a hlavně krásné foto mě opravdu moc potěšily,děkuji:-K:-K:-K

Jana Remkova:Jani,krásná fotka mi udělala radost!Děkuji:-K

Ahojky :-) Aniž bych věděla, že tady něco podobného je, včera jsem si takového pstruha udělala. Ikdyž teda já v troubě na pečícím papíře :-). Dovolím si přidat foto, Drahuš, jo? :-)

rozmarynaH:Marcelko,děkuji za pochvalu i radu,kde sehnat koření.U Antonína mají spoustu dobrých věcí,jen musím počkat,až toho budu brát více.Tady u nás na obchodňáku mají príma krámek s kořením,tam vždy potřebné nakoupím,tak zatím mám,ale pro příště;-):yes:

Pstruhy máme moc rádi a s citronovým pepřem také. Aničko, ten pomerančový mají U Antonína. Když jsme v létě dělali párty (asi 15 lidí), většina dala přednost grilovanému prstruhovi před lososem. Jednoduché a velmi chutné:-p:-p:yes:

Jednoduchá příprava a velice chutný výsledek:-p:-)
Děkuji Vám všem:-K:-K
Pajasko já ten pomerančový pepř nemůžu nikde sehnat;-(Už po něm pasu delší čas:-)Budu si ho muset objednat přes internet.

V jednoduchosti je krása Aninko:-K.

krása :yes::yes:

:-p krásné, dělám ráda Aničko, moc dobrá rybka:yes:

Krásný pstroužek dělám podobně vím, že to je dobrota a proto do Zlína bodík letí:yes::yes::yes:

Jooj, sem s tim pstružiskem, i s tim bramborem. . . a nakonec, proč ne i s tou pánví. . .teda nádobi myslim, nikolvek část trupiska:-)):yes:

Pstruhy můžu furt a souhlas s Pajáskou, mňáám :-p:-p:yes::yes::yes:

Dělávám,je to moc fajn.:yes::yes:
Aničko,zkus i pomerančový pepř,je to také lahoda.;-):-K

Tématické fráze:
smaženy pstruh na masle, pstruh na masle, příprava pstruha, struh na másle, recept na struha, pstruzi na pánvi, smažený pstruh recept, pstruh recept, pstruch na pánvi, jak připravit pstruha, pstruh na masle panev, pstruh panev, pstruh na masle na panvici, pstruh na panvici, pstruh na másle na panvicce, recept na struhy, pstrh, brambory ke prstruhovi, jak připravit struha, pstruh na panev

Suroviny:
pstruh, sůl, pepř citronový, šťáva citronová, olej, máslo,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu