Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbové sabdží

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evosheek evosheek

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 959 kJ /
468 kcal
Bílkoviny19,43 g
Tuky1,23 g
Vláknina33,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy78,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V rozpáleném ghí nejprve osmahneme nakrájené houby, samozřejmě na mírném ohni. Houby potom vyndáme a v tomtéž osmahneme mleté hořčičné semínko, mletý koriandr, mletý zázvor, mletou papriku, mleté karí a mletý kmín (já doporučuji půl lžičky ode všeho). Krok 2: Po chvíli přidáme pórek s troškou vody. Pak vložíme pokrájené syrové brambory. Po 3 minutách přidáme chilli (přiměřeně, přiměřeně), rajský protlak a již připravené restované houby. Krok 3: Občas mícháme a dle potřeby přidáváme po lžičkách vodu. Dusíme do změknutí. Při podávání je dobré na hotovou zeleninu nakapat citrónovou šťávu, aby vynikla její přirozená chuť.

Zveřejněno 31. 1. 2013

Poznámka autora evosheek

Sabdží je indický zeleninový pokrm dochucený kořením. Zelenina je v Indii velmi oblíbená. Je jí dost čerstvé a mnoho druhů po celý rok. Zeleninu Indové upravují různě - samostatně i míchanou s rýží jako rizoto. Zelenina podle toho, jak se upravuje, se také různě nazývá. Někdy je to sabdží, jindy karí nebo sámbar. Jako koření se převážně používá koriandr, kurkuma, karí, chilli, Asafoetida (čertovo lejno), garam masála, kmín, mletý zázvor, hořčičné semínko aj.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbové sabdží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vJxm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbové sabdží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vJxm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

fox54:To se tady teď bohužel děje kvůli změnám stránek, napravíme, omlouvám se ;-)

Co je to za nesmysl?::-((:no:

Zajímavé...:-O. Po jídle bych hodil tělo do polohy Šávasány a navodil bych něco málo Samádhí.:-D:-D:-D

:yes::-p

Tématické fráze:
sabdží, rizozo s houbami, houbová tlačenka, videorecept na houbové karbanátky, indické houbové rizozo, sabdží protlak, sabdží maso, houbovo bramborove sabdží, indické houbové sabdží

Suroviny:
brambory, houby, pórek, protlak rajčatový, koření kari, koriandr, kmín celý, semínka hořčičná, kurkuma, paprika čerstvá červená, zázvor, chilli, sůl, máslo, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu