Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Telecí roláda s vejci a salámem

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pavel27

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny

Porce: 6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 253 kJ /
2 450 kcal
Bílkoviny306,09 g
Tuky128,28 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 1,69 g
Sodík 2,23 g
Sůl5,08 g
Sacharidy10,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Velký telecí řízek rozklepeme na placku 1 cm silnou a posolíme. Nejlépe je požádat řezníka, aby nám jej z kýty nebo plece připravil. Zavinujeme též hrudí zbavené kosti a rozklepané. Při naklepání dáme pozor, abychom řízek nikde neprorazili. Krok 2: První náplň: Na tvrdo uvařená vejce a oloupané špekáčky nebo salám tak silný jako špekáčky nabodneme na špejli, která je dlouhá jako telecí řízek. Krok 3: Vajíčkům skrojíme předem konečky, aby na sebe dobře nalehla. Špejli s návlekem položíme do středu řízků, maso okolo stočíme a zašijeme nebo svážeme. Krok 4: Plochu řízku můžeme ještě posypat nudličkami kyselých okurek. Roláda bude ještě chutnější, pokud řízek poklademe tenkými plátky slaniny nebo uzeného bůčku, posypeme nudličkami tvrdé okurky a na to položíme vejce se špekáčky nebo jen samá vejce. Krok 5: Rozpustíme tuk nejlépe slaninu nebo slaninu na půl s máslem, roládu na něm po celém povrchu prudce opečeme, ještě osolíme, podlijeme, asi 20 minut dusíme a pak v troubě do červena pečeme za stálého polévání šťávou. Krok 6: Trvá to vcelku asi 1,5 hodiny. Šťávou necháme při pečení dobře vysmahnout, měkkou roládu vyjmeme, šťávu zaprášíme lžíci mouky, osmažíme, podlijme, povaříme. Krok 7: Zatím maso zbavíme nití, nakrájíme je na řezy, na nahřátou mísu srovnáme střídavé řezy s vajíčkem a se špekáčky a šťávu podáme v omáčníku. Roládu můžeme plnit také jen salámem nebo moravskou klobásou. Krok 8: Druhá náplň: Umeleme 15 dkg vepřového a 15 dkg uzeného masa nebo salámu, přidáme asi 3 lžíce housky, spojíme vajíčkem, osolíme,okořeníme zelenou petrželkou, po případě strouhanou cibuli a sladkou paprikou. Do nádivky můžeme přidat i utřené sardele. Krok 9: Třetí náplň: Na 5 dkg rozpáleného másla osmažíme, 25 dkg drobně nakrájených hub, okořeníme je hojně zelenou petrželkou a zamícháme do nich 2 lžíce housky. Spojíme dvěma vajíčky, opepříme a osolíme. Na rozklepaný řízek natřeme jednu či druhou nádivku, zavineme a upečeme jako první roládu.

Zveřejněno 1. 2. 2013

Poznámka autora pavel27

Dobrou chut :-)www.top recepty.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí roláda s vejci a salámem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nJlR

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí roláda s vejci a salámem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nJlR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
telecí roláda, telecí roláda recept, jak se peče telecí roláda, náplň do telecí rolády, doba peceni teleci rolady, recepty na telecí roládu, jak dlouho se pece teleci, telecí roláda recepty, telecí roláda doba pečení, jak dlouho péct telecí roládu, telecí roláda - náplň, jak dlouho se peče telecí roláda, nejlepší masová rulada, rolada salamova, top recepty teleci roláda, roláda s vejci, nejlepsi teleci roláda, jak pečeme teleci roladu, telecí plecko - recepty, náplň do telecí roláda

Suroviny:
maso telecí, máslo, sůl, vejce, špekáček, maso vepřové, maso uzené, houska, cibule, paprika sušená sladká, houby, houska

Přidat fotografie receptu