Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závitek v nivové omáčce

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Montanka Montanka

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 581 kJ /
2 290 kcal
Bílkoviny88,56 g
Tuky202,92 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 651 mg
Sodík 6,10 g
Sůl15,15 g
Sacharidy26,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na 4 plátky, posolíme z obou stran, posypeme pepřem. Potřeme hořčicí z vnitřní strany. Krok 2: Na každý plátek dáme kousek klobásy, kousek nivy. Zabalíme a převážeme provázkem či sepneme jehlou. Krok 3: Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, a maso z obou stran opečeme. Krok 4: Dáme do pekáčku, podlijeme vodou, zakryjeme alobalem a v troubě dusíme doměkka - občas polijeme výpekem, otočíme(či na pánvi s pokličkou). Krok 5: Ve výpeku, ve kterém jsme opékali maso, rozpustíme nastrouhanou nivu, tavený sýr a zalijem smetanou. Pokud je omáčka příliš tekutá, zahustíme lehce solamylem či moukou. Krok 6: Závitky podáváme přelité omáčkou, s libovolnou přílohou. - Já zvolila šťouchané brambory.

Zveřejněno 3. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závitek v nivové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kMVX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závitek v nivové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kMVX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
nivové závitky, vepřová kotleta s nivovou omáčkou, vepřové medailonky s nivovou omáčkou, medailonky v nivové omáčce, vepřové kotlety v nivové omáčce, veprove maso v nivove omacce, kotlety v nivove omacce, vepřová kýta v nivové omáčce, kotlety s nivovou omáčkou, vepřová kýta s nivovou omáčkou, vepřová se žampiony v nivové omáčce, kotleta s nivovou omackou, kotleta s nivovou omáčka, nivove zavitky kureci, veprove zavitky v nivove omacce, kureci medailonky na nivove omacce, kureci platek v nivove omacce, stouchané brmbory, vepřová kotleta na pepři a na nivové omáčce, nivové kuřecí závitky

Suroviny:
maso vepřové, klobása, sýr niva, sýr tavený, šlehačka, smetana na vaření, sůl, pepř, hořčice, olej, cibule

Přidat fotografie receptu