Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 291 kJ / 2 460 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,75 g |
Tuky | 125,83 g |
Vláknina | 24,60 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 613 mg |
Sůl | 1,33 g |
Sacharidy | 236,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vlažné smetaně (ve vodní lázni) rozpustíme čokoládu.
Krok 2: Prosátou mouku promícháme s pudinkem, kakao rozmícháme ve studeném mléce a připravíme si plech.
Krok 3: Z bílků, soli, vody a cukru ušleháme sníh, do kterého zašleháme žloutky a mouku s pudinkem. Polovinu těsta vylijeme na plech ( nepravidelné pruhy ), do zbytku vmícháme rozmíchané kakao a těstem vyplníme mezery. Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 12 minut.
Krok 4: Než nám těsto zchladne, tak vyšleháme krém. Do studené čokoládové smetany přidáme ztužovač, pudink bez vaření a asi 3 minuty šleháme elektrickým šlehačem, nakonec zašleháme mleté mandle.
Krok 5: Na stůl dáme čistý arch pečícího papíru, studený upečený plát na něj převrátíme. Stáhneme papír, plát potřeme rovnoměrně krémem a těsto svineme do rolády. Roládu pocukrujeme a necháme asi 30 minut odpočinout při pokojové teplotě.
Zveřejněno 4. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Barevná roláda s Olé krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jJkW
Moje poznámka
Barevná roláda s Olé krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jJkW
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 1 minutou
Kapustový prejt
magdalenka před 55 minutami
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Tématické fráze:
barevná roláda,
krém z olé pudinkem,
krém z pudinku ole,
barevné rolády,
krem z ole pudinku,
olé pudink bez vaření recepty,
krém ole,
pudink olé,
olé pudink bez vaření,
krem z olé,
creme olle,
krém s ole pudinkem,
recepty z kréme olé,
roláda s ole krémem,
pudink olé recepty,
roláda s ole pudinkem,
recepty naroládu olle,
olé pudink,
recepty z pudinkem ole,
roláda s pudinkem ole
Suroviny:
vejce,
mouka hladká,
pudink,
cukr moučkový,
voda,
kakao,
sůl,
mléko,
smetana ke šlehání,
čokoláda bílá,
smeta-fix,
pudink bez vaření,
mandle mleté
Komentáře (3)