Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy dvojí chuti

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ejmik ejmik

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 12

12

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 622 kJ /
4 212 kcal
Bílkoviny84,42 g
Tuky177,34 g
Vláknina23,40 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 526 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy547,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky vyšleháme s cukrem a olejem do pěny. Přilijeme vodu, rum a do vzniklé směsi postupně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Do těsta přidáme tuhý sníh vyšlehaný z bílků. Krok 2: Těsto rozdělíme na dvě části. Do jedné vmícháme mák a rozetřeme ji na plech vyložený pečícím papírem, druhou nalijeme na vrch. Duo řezy pečeme při 170°C asi 50 minut. Krok 3: Z cukru a citronové šťávy vymícháme polevu. Krok 4: Citronovou polevou potřeme vychladlé duo řezy a necháme zatuhnout. Krok 5: Množství těsta nejlépe odpovídá dortové formě či menšímu pekáčku.

Zveřejněno 5. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy dvojí chuti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6Vj7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy dvojí chuti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6Vj7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
řezy z dvojího těsta, linecký koláč s dvojí náplní, nejrychlejší buchta s dýní, duo řezy recept, buchta s dvojiho testa, koláč dvojí těsto, čokoládový dort s dvojí polevou, koláč z dvojího těsta, řezy z dvijího těsta s citronovou polevou, rebarborova buchta z dvojiho těsta, rebarborový koláč dvojí těsto, buchta s dvojim kremem

Suroviny:
mouka hladká, voda, olej, mák mletý, rum, cukr, prášek do pečiva, vejce, cukr moučkový, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu