Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Meltík

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

DlabemeZdrave DlabemeZdrave

Náročný

Suroviny

Porce: 1 plech (24x24cm)

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 008 kJ /
1 914 kcal
Bílkoviny64,35 g
Tuky41,71 g
Vláknina11,85 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 292 mg
Sůl0,44 g
Sacharidy314,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jogurt si dáme do jemného cedníku, položíme na misku, přikryjeme potravinovou fólií a necháme 24 hodin vykapat syrovátku. Krok 2: Druhý den "suchý" jogurt vyšleháme s tvarohem a lžící vanilkové fruktosy (pokud nemusíte hlídat tuky, můžete přidat pár lžiček rostlinné šlehačky). Dáme do dózy a uložíme prozatím do lednice. Krok 3: Předehřejeme si troubu na 175°C, formu si vymažeme a vysypeme. Krok 4: Z bílků, 4 lžic ledové vody a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Krok 5: V jiné míse si vyšleháme do pěny žloutky, 4 lžíce horké vody, olej, mléko a fruktosu. Poté přidáme prosetou mouku a kakaový prášek. Opatrně těsto zabalíme do bílků, dáme do formy a pečeme zhruba 25-30 minut. Pokud máte strach z nadýchanosti těsta, můžete použít lžičku bio kypřícího prášku. Krok 6: Korpus opatrně vyndáme na mřížku a necháme úplně vychladnout. Krok 7: Sáček melty zalijeme 100ml vařící vody a necháme louhovat. Poté sáček vyhodíme a necháme vychladnout. Krok 8: Korpus rozkrojíme, namažeme rakytníkovou marmeládou, pokapeme obě poloviny meltou, potřeme krémem a slepíme. Krok 9: Zbytek krému použijeme navrch. Krok 10: Zbytek melty smícháme s agarem, přivedeme k varu a nedbale polijeme celou buchtu. Dezert je nejlepší odležený alespoň 3hod v lednici.

Zveřejněno 5. 2. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Meltík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nJPD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Meltík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nJPD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

1974andrea: Děkuji, ono hodně lidí v CZ si pod pojmem zdravé jídlo představí nějakou s prominutím bezbarvou kejdu bez chuti a přitom je to přesně naopak a to se snažím ve svých receptech ukázat ;-)

No na to, jak je to zdravé, je to parádní;-):yes:

Děkuji :-8 Výsledek dnešního hokusu pokusu :-D

Pěkný moučník:-p:yes::yes:

:yes::yes::-p

Krásný moučník:-p.

Tématické fráze:
rakytníková zmrzlina recept, l-fruktosa, pečeme s meltou, moučnik z melty, krém z melty na moučníky, tvarohovy krem s agarem, krém s meltou, agar do jogurtu, buchta s rakytnikovou marmeládou, buchta s meltou

Suroviny:
fruktóza, mléko obilné, olej, kakao, mouka celozrnna pšeničná, mouka chlebová pšeničná, jogurt bílý, tvaroh, fruktoza vanilková, marmeláda rakytníková, melta, agar

Přidat fotografie receptu