Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí výpečky

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kedlubna kedlubna

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 661 kJ /
1 592 kcal
Bílkoviny124,06 g
Tuky76,48 g
Vláknina2,94 g
Cholesterol 468 mg
Sodík 463 mg
Sůl1,08 g
Sacharidy22,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Důkladně vyčištěné jehněčí maso si na čtyři hodiny necháme odležet ponořené ve vychladlém zeleninovém vývaru se zeleninou (petržel i s natí, celer, mrkev, cibule). Krok 2: Nastrouháme kůru z jednoho citronu, vymačkáme šťávu, přidáme prolisovaný česnek, tymián, a smícháme s bílým vínem a olejem. Krok 3: Maso osušíme a naložíme na noc do marinády. Marinované maso posolíme, opepříme a vložíme do vymazané zapékací mísy. Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě cca půl hodiny na 250 stupňů, podlijeme trochou masového vývaru, můžeme přidat zbylou marinádu, snížíme teplotu a pečeme do změknutí masa. Podáváme pouze s bramborem nebo s červeným zelím a bramborovým knedlíkem (ten na focení už nezbyl). Krok 5: Červené zelí : 1 hlávka červeného zelí, 1 velká cibule, 1 jablko, 1 - 2 brambory (podle velikosti), olej, sůl, mletý pepř, drcený kmín, ocet, cukr krystal. Krok 6: Zelí nakrouháme na nudličky, cibuli pokrájíme na drobno. Krok 7: Na oleji osmažíme cibuli dozlatova, přidáme cukr a mícháme dokud se nerozpustí. Pak přidáme zelí, lžíci octa, osolíme, okmínujeme, opepříme. Krok 8: Podlijeme jen co je nutné, aby se zelí nepřipalovalo. Pomalu dusíme, hlídáme, aby se nevydusila všechna voda, v případě potřeby podlijeme. Krok 9: Až je zelí poloměkké, přidáme k němu nastrouhané jablko a nastrouhané brambory. Dále dusíme, až je zelí měkké, brambory a jablko se úplně rozvaří. Krok 10: Podle vlastního chutí dochutíme solí, cukrem a octem.

Zveřejněno 11. 12. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí výpečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkl2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí výpečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkl2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

parada:yes:

Určitě jsem přehlídla, Aničko, přidávám hned další!!;-)

No teda já hledím jako Jana Remková;-)tzn jako"puk":-Dmanžel mi přinesl jehněčí maso,hledala jsem receptík a narazila jsem tady na takovou dobrotu:-p:yes:která za skoro tři roky od uveřejnění má jenom pouhý jeden bodík a komentář žádný:-OTakže Šárko,dneska bodík za príma recept:-p+2:yes:a v pondělí fotky;-):yes:

Tématické fráze:
jehněčí recepty, jehněčí, jehněčí maso recepty, recepty z jehněčího masa, recepty z jehněčího, recepty jehněčí, jehněčí recept, recepty jehněčí maso, recepty na jehněčí, recept na jehněčí maso, recept jehněčí, jehneci maso, recepty na jehněčí maso, jehneci maso recept, vepřové výpečky recept, vepřové výpečky, jehneci gulas, jak připravit jehněčí maso, jehněčí se zelím, kančí výpečky

Suroviny:
maso jehněčí, vývar zeleninový, citron, česnek, víno bílé, tymián, olej, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu