Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemné buřtové karbanátky

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

M.Medkova

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 345 kJ /
1 755 kcal
Bílkoviny79,48 g
Tuky130,26 g
Vláknina2,40 g
Cholesterol 455 mg
Sodík 777 mg
Sůl1,41 g
Sacharidy65,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Strouhanku rozmícháme s mlékem a škrobovou moučkou, přidáme mleté maso sůl pepř, vše řádně promícháme a uložíme nejméně na dvě hodiny v chladu. Krok 2: Pak vmícháme oloupané a na kostičky nakrájené buřty. A ze směsi vytvoříme malé karbanátky. Krok 3: Obalíme je postupně v mouce rozšlehaných vejcích a ve strouhance, usmažíme dozlatova ve větší vrstvě oleje, na pánvi nebo ve fritéze. Krok 4: Dětem budou karbanátky chutnat nejvíce s bramborovou kaší a ovocným kompotem. Dospělým je můžeme podávat s různě upravenými brambory a zeleninovým salátem, nejlépe okurkovým se sladkokyselou zálivkou jako od maminky.

Zveřejněno 13. 12. 2008

Poznámka autorky M.Medkova

Lze přidat i majoránku a česnek pro ty co si jako já neumějí bez těchto koření karbanátky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemné buřtové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ9k

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemné buřtové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ9k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Já je budu zítra dělat pro dceru nevěděli sme co vařit a tak vyzkoušíme tohle sem zjedavá moje dcera je šéf kuchařík tak se na to podívám. :yes::-8

Karbanátky mužu skoro jakékoli, takže tyto určitě vyzkouším ...:-):yes: +2

Nebyl by receptík na omáčku krakonošovo tajemství.

Děkuji za pozitivní reakci na můj recept u nás se ujal hned na poprvé a zklidila jsem chválu od manžela.Děkuji taky za velice hezké foto.Miloslava Medková.:-8

Helli, no, taky jsem na to byla zvědavá, tak jak chutnaly?:-O

Václav Froněk 15. 12. 2008 10:43
To se mi líbí. Mám rád jednoduchá lidová jídla, be dlouhých příprav. Připadá mi to velmi přijatelné. Václav

Mili, super, moc se mi to líbí a určitě to vyzkouším. Může být zajímavá chuť s buřtíkem. Dělám jedno moc dobré jídlo (omáčka) jmenuje se to krakonošovo tajemství a taky tam jde párek. Té omáčce to dá takový nádech něčeho uzeného, no, je to moc dobré.. Dávám do oblíbených.;-)

Tématické fráze:
karbanatky z mleteho masa recept, kapustové karbanátky s mletým masem, karbanátky, karbanátky z mletého masa, recepty z mletýho masa, karbanátky z vepřového masa, krakonošovo tajemství recept, karbanatky z mletyho masa, krakonosovo tajemstvi, jidla z mletýho masa, buřtove utopenci, jemný karbanátek, utopenci z mletého masa, www šef na grylu, karbanátky s mletého masa, utopenci z mletého masa recept, karbanátky z mletého vepřového masa, jídlo krakonošovo tajemství, www,šef kuchař na grylu, kucharik recepty

Suroviny:
bůček, buřt, mléko, strouhanka, vejce, moučka škrobová, pepř mletý, sůl, mouka hladká, vejce, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu