Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ředkváčky s mungo

Jsou nenáročné na pěstování a na jaře jsou nejšťavnatější. Řeč je samozřejmě o ředkvičkách. Pokud vás již omrzela ředkvičková pomazánka, vyzkoušejte z nich připravit skvělé ředkváčky, které můžete využít jako přílohu k masu.

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

DlabemeZdrave DlabemeZdrave

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 450 kJ /
1 064 kcal
Bílkoviny49,43 g
Tuky35,59 g
Vláknina32,26 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 412 mg
Sůl0,82 g
Sacharidy121,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 200 °C. Krok 2: Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Mrkev nastrouháme. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Krok 3: Syrové brambory oloupeme a nastrouháme (půlku nahrubo, půlku najemno). Krok 4: Přidáme ředkvičky, promícháme, necháme 2-3min ležet a poté vymačkáme vodu. Krok 5: Vmícháme nastrouhanou mrkev, klíčky, česnek, vejce a zbytek surovin. Krok 6: Z hotového těsta tvarujeme na plechu placičky, ne moc vysoké, aby se dobře propekly i uvnitř. Krok 7: Plech vložíme do trouby a pečeme při 200°C zhruba 30 minut. Krok 8: Hotové placičky podáváme jako přílohu k masu, nebo samotné třeba s jogurtinou a čerstvými bylinkami.

TIP: Co se dá udělat z ředkviček?

Zveřejněno 7. 2. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ředkváčky s mungo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2Jwj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ředkváčky s mungo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2Jwj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Tak tohle jsem hned musela vyzkoušet, ta nádherná fotka a složení surovin mě zlákalo. Moc nám chutnalo :yes: Děkuji za bezva receptík :-p

To je jednoduchý návod, jak se po ředkváčku uzdravit: jeden kousek dáte do kuchyně, druhý do obýváku.Pak budete chodit od jednoho k druhému a zdravit: nazdar ředkváčku.A zdravit budete tak dlouho, až se uzdravite:-! No, řekněte: není to geniální nápad:-?:-)):-)):-)) (to mam z těch dohadů tady....:-)):-)):-))

Napriklad mnozstvim vlakniny, kterou telu dodate. Mineraly i po tepelne uprave zustanou. Pak tam mate bilkoviny(vejce), minimum tuku(1 lzice), brambor(skrob) a pazitka(vitaminy)- kompoletni pokrm. Ja takto obcas uvarim, rikam si, ze to dela memu telu urcite dobre. Rikam obcas, ne vzdy.

IvanaLK: není nezdravý ;-)

Zajímavý recept..Ale čím je zdravý? ;-)

Tématické fráze:
fenykl klíčky recepty, recept fenykl mungo, mungo klíčky restované

Suroviny:
brambory, ředkvičky, klíčky, mrkev, vejce, česnek, kmín celý, olej, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu