Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 934 kJ / 1 179 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 166,61 g |
Tuky | 26,03 g |
Vláknina | 28,02 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 999 mg |
Sůl | 2,25 g |
Sacharidy | 56,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Drobně nakrájenou cibuli zpěním v pekáčku.
Krok 2: Na velké pánvi zprudka opeču hrubé kostky vepřové kýty, jen lehce poprášené směsným škrobem - nesolit, nekořenit. Zatažené maso vysypu z pánve na vydýchanou cibuli, vydatně okořením rozdrceným anýzem, lehce osolím, opatrně podliji a vložím do vyhřáté trouby.
Krok 3: Na stejné pánvi pečlivě orestuji očištěnou mrkev, nakrájenou na hrubé špalíky - pozor, mrkev je sladká a snadno se připálí. Když je její povrch lehce opečený, vydatně ji okořením rozdrceným feniklem, osolím a zaleji menším množstvím vařící vody s kapkou octa, který má zabránit totálnímu změknutí mrkve, přidám plátek citronu s kůrou, ten dokreslí vůni a přejde i do chuti. Odstavím z varu a nechám 5 - 10 minut pod poklicí.
Krok 4: Kostky masa v troubě otočím, teplou mrkev i se šťávou vysypu do pekáčku na vepřové maso, které zatím změklo a získalo kůrčičku. Navrch mrkve přidám trochu másla, dosolím a mrkev s masem ještě krátce přikryté zapeču. Hlídám si, aby mrkev byla uvnitř ještě svěží, lehce chrupavá. Je-li šťáva příliš řidká, zahustím ji, ale velmi opatrně, směsným škrobem ve vodě, nebo hotovou jíškou. Podle chutí dosolím a zakyselím citronem. Podávám s rýží nebo s vařeným bramborem.
Zveřejněno 10. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové kostky v mrkvi na anýzu a fenyklu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YXwW
Moje poznámka
Vepřové kostky v mrkvi na anýzu a fenyklu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YXwW
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Tématické fráze:
anýz recepty,
recepty z anyzu,
vepřové na mrkvi,
vepřové na fenyklu,
fenikl v kuchyni,
maso na fenyklu,
fenykl a anyz,
anýz recept,
vepřové kostky s mrkví,
vepřové kostky v mrkvi,
mrkev na husto,
maso s feniklem,
veprove kostky s fenyklem a mrkvi,
vepřové kostky na mrkvi,
vepřové na feniklu,
brambory a fenikl,
opečený fenykl,
potěr na vepřovou kýtu,
jak rozřezat kýtu na roládu,
recepty anýz
Suroviny:
kýta vepřová,
mrkev,
cibule,
olej,
máslo,
fenykl,
anýz,
sůl,
škrob,
ocet,
citron
Komentáře (2)