Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kefírový chléb s Aztéckým pokladem

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jikotka Jikotka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 027 kJ /
1 919 kcal
Bílkoviny65,03 g
Tuky12,95 g
Vláknina20,63 g
Cholesterol 45 mg
Sodík 125 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy375,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny dáme nejdřív tekuté, potom sypké suroviny, zapneme program Těsto. Krok 2: Po vykynutí propracujeme a dáme kynout do ošatky (asi20min). Krok 3: Na dno trouby dáme kastrůlek s vodou a pečeme na 200°deset min, potřeme vodou a pečeme dalších 10 minut.

Zveřejněno 11. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kefírový chléb s Aztéckým pokladem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mXmn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kefírový chléb s Aztéckým pokladem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mXmn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Jiřinko,včera odpoledne jsem chleba upekla a dnes už skoro není;-):-))Jen jsem měla trošku dilema s moukou.Kromě hladké jsem použila mouku na domácí chléb,která obsahuje pšeničnou i žitnou.Tak abych něco nezmrvila,tak jsem dala 250g hladké a 250 g chlebové.Přidala jsem lžíci oleje a lněného semínka:-)
Za receptík na príma chlebík,který u nás určitě zdomácní Ti Jiřinko moc děkuji:-Kposílám bodík:-p+6:yes:a přidávám foto:-)

Nadja:Děkuju za to složení Aztéckého pokladu ;-),já vždycky sáčky vyhodím a potom nemohu říct nic :-*:-S.Nechávám si posílat od Rojikova koření a jsem moc spokojená...

Chebík je dobrý i z domácí pekárny:-p jen ten tvar není tak hezký:-//

Tak jsem trochu googlila - co výrobce, to trochu jiné složení, jen v množství soli se vzácně téměř shodují:
Aztécký poklad - koření
www.koreni-gastro.cz/aztecky_poklad-aztecky_poklad
100g......45-
200g......80,-
500g.....160,-
1000g....280,-
+ poštovné
Složení: Sůl (max.35%), koření (cibule, pepř, paprika, saturejka, řecké seno), zvýrazňovač chuti E 621, Vitamín B1.
Popis: Všestranné použití na všechny druhy steaků, při rožnění a grilování, na zapečené vepřové plátky, do marinád, omáček a šťáv, vhodné i do zapečených brambor, těstovin, rýže, a dušené zeleniny.
-----------------
Rojikovo koření:
SLOŽENÍ: sůl max. 36 %, paprika sladká, pepř, hořčice, koriandr mletý, cibule sušená, B2, E621 (zvýrazňovač chuti).
Směs výtečného koření nabízející široké využití. Univerzální suroviny, z kterých je Aztécký poklad vyroben Vám ochutí téměř jakýkoliv druh jídla. 100g....55,- Kč + poštovné
-----------------------

Jana Remkova: posílám, ale nevím, jak přidat foto přímo sem, tak dávám k receptu.

spagetka::yes::yes::yes::-D

spagetka:O.k. pozeptám se,teď běžím koupit kefír a první upeču v pekárně,už jsem na domácí chlebík natěšená:-D

Majka8: u nás prodávají ošatky na kynutí chleba i v domácích potřebách a pokud máš blízko pekárnu, kde pečou chleba, tak i tam se zeptej, já takhle získala 2 starší, ale naprosto funkční ošatky :yes::yes::yes:

Jikotka:Jasně,taky se mně víc zamlouvá tvar chleba s ošatky,ale vůbec nevím,kde bych ji koupila,zřejmě na trhu,musím se někde podívat,chleba je opravdu překrásný:yes:

Určitě by nebyl problém upéct chleba v pekárně :-*,já si zvykla na ošatku,protože jsem si nemohla zvyknout na tvar chleba z pekárny :-D:-D:-D

Jikotka:Nešel by tento přenádherný chlebík upéct rovnou v domácí pekárně,nemám ošatku:-//koření bych dokoupila na trhu,za chlebík dávám bodík....dnes jsem četla recenze na chleba v marketech,docela humus,není nad doma upečený

Chuchu:Aztécký poklad je koření,které se dá sehnat většinou na trzích :-*:-*:-*

Jana Remkova: taky bych si dala kousek, ale co je to ten Aztécký poklad, koření? Kde se dá sehnat? Díky.:-))

Jikotka: Jééé, já bych si dala se sádlem a škvarkama!!:-p..Pavlovův reflex...:-((:-D:yes:

Jana Remkova:Tak jsem tě poslechla :-8:-8:-8,krájela jsem ho ještě skoro teplý a můžu tě ujistit že bude měkký ještě třetí den :yes::-D:-D:-D

petrzelka: chceš na něj sádlo se škvarkama a cibuli:-?

Fajn!Dám si dva chleby a na tlusto namazany:-D

petrzelka: Co oschne!! Nestihne určitě oschnout!!:-p

Nééé,Jani,nekrájet,oschne to:-DPěkný chlebík:yes:

Jiřko a rozkrojit by nešel??:-p

Jikotka:...mám horkovzduch a peče v pohodě. Vyzkouším a písnu jak to dopadlo.;-)

Miiri:Mám to odzkoušené,opravdu peču 20 minut...:-8 když chci mít trochu tmavší kůrku přidám maximálně 5 min.Ono taky záleží na tom jak která trouba peče...:-K

...opravdu se peče jen tak krátkou dobu???:-O

spagetka::-D:-D:-D protože mi došlo chlebové koření,sahám po tom co je doma :-D:-D:-D

No vidíš, Aztecký poklad mám doma (koření, ne manžela :-D:-D:-D), chlebík je parádní, zkusím :yes::yes::yes::yes:

Krásný chlebík:yes::yes:

Tématické fráze:
rojikovo koreni chlebove koreni, kefirový chleb, jak pečou chleba, chlebové koření recept, chleba s kefirem, žitný chleba s kefírem v pečené v troubě, kefirovy chleb z pekarny, koreni aztecky poklad, slozeni chleboveho koření domaci recepty, koření chuchu, recept koření aztécké, první použití ošatky na chléb, kefirovy kolač recenze, můžu rozkrojit teplý chleba, koření aztécký poklad 1000g, recept na chleba v domácí pekárně zkefiru, domácí chleba zapeceny se skvarkama

Suroviny:
kefír, mouka hladká, mouka chlebová pšeničná, mouka žitná chlebová, sůl, cukr, kmín celý, kmín drcený, koření aztécký poklad, droždí

Přidat fotografie receptu