Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kukuřičky

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

DlabemeZdrave DlabemeZdrave

Náročný

Suroviny

Porce: 4ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 149 kJ /
1 948 kcal
Bílkoviny57,51 g
Tuky14,10 g
Vláknina16,50 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 3,28 g
Sůl8,10 g
Sacharidy389,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vlažné vodě rozpustíme droždí a necháme 10 min odpočinout. Krok 2: Poté přilijeme do mísy k jogurtu, mouce, soli. Vypracujeme vláčné těsto, přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme 1-1,5 hod kynout. Krok 3: Po vykynutí těsto promáčkneme, krátce prohněteme a rozdělíme na 4 díly. Každý díl rozdělíme na 6 částí, ze kterých vytvarujeme kuličky. Každou kuličku potřeme vodou a spojíme do tvaru kytiček. Krok 4: Posypeme semínky, položíme na pečící papír a necháme kynout, dokud nezdvojnásobí objem (cca 30-45 min). Krok 5: Pečeme při 200°C 20-25 min.

Zveřejněno 11. 2. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kukuřičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vJyM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kukuřičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vJyM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

DlabemeZdrave: Tak opravujem, to množstvo droždia fakt stačí, pozrela som sa na tie žemličky bližšie:-D:-D:-D Sú krásne pórovité :yes::yes:;-)

Děkuji za fotečky Tejajo, moc pěkné :yes:

Vyzerajú krásne, aj chutia výborne, len sa mi zdá, že bolo treba troška viac droždia, nie sú tak vykysnuté, ako by som si predstavovala, hoci kysli dostatočne. Ale sú veľmi dobré :yes:;-) Dávam bod :yes:

Majka8: no jooo, vidíš, to je pravda, na ořechy, oříšky jsme zapomněli:-O:-O a mluvili jen o mouce. Jo tak to máš pravdu i z ořechů lítaj, nebo ze sušených hub, pokud nejsou v uzavíratelné doze......

Vypadají pěkně já jsem začala používat špaldovou a chlebovou. Dělala jsem poprvé kynutý knedlík byl tmavší, ale dobrý;-)

Nebudete věřit,ale i já jednou doma měla,vyházela jsem celou špajz,myslela jsem že je to z mouky,ale po týdnu ty potvory zase,opět jsem vydrbala celou špajz,vyhodila úplně vše..ale když říkám vše,tak opravdu i dozy,regál zůstal prázdný.Jenže za dalších pár dní,opět ty šmejdi,mně málem fláklo...po naprostém otočení kuchyně vzhůru nohama jsem našla na lednici misku s ořechama a tam byl původ všeho zla...takže,mouka to zas tak často není,ořechy jsou daleko horší...už jsem vyléčená,ořechy hned vyloupu a jdou do mrazáku:-)

DlabemeZdrave:souhlas, mám taky takové dozy ze závitem (z kaufu) a už hodně dlouho žádný potvory z mouky nemám, ono fakt záleží na uskladnění. Můžou být zárodky z obchodu, ne že ne, ale asi jsem měla štěstí, prostě přesypu a nic....

Jana Remkova: tak to mas asi fakt smulu :( ja uz nakoupila hodne kusu mouky ruznych druhu ruznych vyrobcu a musim zaklepat do ted nic. Ja tedy mam plastove dozy, kam se vejde kilo mouky, nenechavam je v tech papirovych sackach a dozy mam ulozene ve tme ve spajzu. Je ale pravda, ze mouky kupuji ve zdrave vyzive, v marketech ne.

Jana Remkova: Já jsem o tom dokonce přesvědčená.Jsou navíc vždy v tom nejdražším,ve špaldové mouce,celozrnných těstovinách atd. :-//

Prosím,dala bych si dva kousky ráno k snídani:-p:yes:

No, já mám docela pech na ty mouky. Nejsou zrovna levné, vždycky je nakoupím, když něco takového vidím a pak mi do nich nalezou moli. Skoro bych řekla, že si je v těch moukách vždycky přinesu domů:-S

Tématické fráze:
kukuřičky, kukuricky recept, jaké recepty na kukuřičku

Suroviny:
jogurt bílý, voda, mouka celozrnna pšeničná, mouka chlebová pšeničná, mouka kukuřičná, droždí, sůl, semínka lněná

Přidat fotografie receptu